Hava Durumu

Skandal açıklama: Savaşı Türkiye'ye taşımak istiyoruz!

Twitter'da "PissPigGranddad" olarak bilinen, PKK'nın Suriye'deki kolu olan YPG'ye katılmış olan San Fransisco'lu 27 yaşındaki Brace Belden, Chapo Trap House adlı programa konuk oldu. Belden'in ifadeleri, Kuzey Suriye'de yaşanan savaşın parametreleri ile ilgili oldukça ilginç ve bilgilendirici.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2017 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2017 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Skandal açıklama: Savaşı Türkiye'ye taşımak istiyoruz!

Terör örgütü PKK/YPG saflarında savaşan Amerikalı savaşçı Brace Belden örgüt içindeki herkesin "iç savaşın kuzeye sıçramasını" umduğunu söyleyerek alçak niyetini ortaya koydu.

Belden, ABD-PKK ortaklığının çok fazla uzun sürmeyeceğini, PKK/YPG'ye karşı kapsamlı bir operasyon başlatacağını ileri sürüyor ve aynı zamanda ekliyor:

"PKK bu savaşın başlamasını ve savaşı kuzey bölgelere taşımayı umuyor"

Önce PKK ile bağlantı kurdu

''YPG, Kürdistan İşçi Partisi'nin (PKK) Demokratik Birlik Partisi (PYD) cephesi tarafından yönetilmektedir.'' ifadelerini kullanan Brace Belden dinleyicilere YPG'nin ve de kontrol ettiği Suriye Demokratik Güçleri (SDG) koalisyonunun PKK yapısının parçası, "kaderce yoldaşı" olduğu gerçeğini sunarken, ancak aynı zamanda PKK ile kesinlikle örgütsel bağları olmadığını savunuyor.

Belden terör örgütü, YPG'ye nasıl katıldığını anlatırken öncelikle Kuzey Irak'tan Kandil Dağları'nda PKK ile bağlantı kurduğunu ve ardından gizlice Suriye sınırından geçirildiğini anlatıyor.
 

YPG 'Stalinci bir devlet' istiyor

Belden, terör örgütü YPG'nin yönetim tarzı ile ilgili çok ilginç bir resim de sunuyor. Belden, YPG'nin kendi yönetimini "özgürlükçü sosyalizm" olarak tarif ettiğini ancak bunun "büyük ölçüde Stalinci bir devlet" olduğunu söylüyor.

Belden, terör örgütü PKK ideolojisine gerçekten inananların çirkin yapısını -ki kendisi açıkça bunlardan biri değil- ve hayatın kolektivist doğasını tarif ediyor. Diğer şeylerin yanında, herkes Mao ve Kızıl Kmerler'deki türden mücadele oturumlarına tabii tutulmaktadır.


"ABD YPG'yi terkedecek"

YPG'ye katılan yabancı teröristler Belden'in dediğine göre ilk başta "gelip adam öldürmek isteyen psikopatlardı", ancak YPG bunun oluşturabileceği sıkıntılardan dolayı daha sıkı davranmaya başladı.

Belden, Amerikalıların Türkiye için YPG'yi terk edeceğine ve DEAŞ'i bitirmek için Rakka'ya gidecek güçlerin Türkiye ve müttefikleri olacağına inandığını söylüyor. Belden bu sonucu tercih ediyor çünkü YPG'nin Rakka'yı almaya çalışması halinde bunun bir kıyım olacağına inanıyor.


"YPG savaşı Türkiye'ye taşımak istiyor"

Ne var ki Belden şu sonuca varıyor: ''Yakın zamanda rejim yanlısı koalisyon, Türkiye ve YPG arasında bir barış anlaşması olacak ve ancak bundan sonra Türkler Afrin'de ve başka yerlerde YPG'ye saldıracak. Belden, çok sayıda silahlı adamı ve "Kuzey'deki birçok dostu" ile YPG'nin karşılık verme yetisine sahip olduğunu söylüyor. Daha önce YPG şu an Suriye'ye odaklandıklarını ancak sonrasında Türkiye'ye doğru gideceklerini belirtmişti. Belden, "herkes iç savaşın kuzeye sıçramasını umuyor" diyor ki bununla Türkiye toprakları içinde geniş çaplı PKK faaliyetlerinin başlaması kastediliyor.

Amerika ile ilgili şüphe, Amerikalıların Sevr Antlaşması'ndan bu yana zaman zaman Kürtlere verilen ancak yerine getirilmeyen sözlerden ya da ABD'nin YPG'nin nefret ettiği Türkiye ile ve Irak Kürtleri ile birlikte hareket etmesinden de anlaşılacağı gibi basit bir şekilde tarihsel kaynaklı değildir. Belden'in dediğine göre Batı karşıtlığı YPG'nin ayrılmaz bir parçasıdır: "Çok fazla ideoloji dersleri alıyoruz ve bunlar tam olarak Amerikan yanlısı değil".

"Rakka kan gölü olacak"

Terör örgütü PKK/YPG ve ABD arasındaki askeri ilişki sorulduğunda Belden şu skandal ama dikkate alınması gereken ifadelerde bulunuyor;  

"Evet bir ilişki var. Oldukça alaycı bir ilişki ama evet var. Onlardan hava desteği alıyoruz, Bu desteği tablet kullanarak istiyoruz, ki diğer zamanlarda bunlarda Bubble Pop oyunu oynuyoruz. ... YPG'ye hiçbir şey vermiyorlar. Onlardan hiçbir şey almıyoruz: ne eğitim, ne silah, ne koruma, hiçbir şey. Ama SDG ise [alaycı bir tonla] PKK ile hiçbir bağı olmayan yeni bir örgüt olduğu için bazı silahlar alıyorlar ve eğitim alıyorlar ve de biraz --para aldıklarını sanmıyorum, aslında eğitim aldıklarını da sanmıyorum. Ama onlar [SDG] silah alıyorlar [ABD'den].

Onların [Amerikalıların] ayrılması kötü olacak ama burada olmaları da zaten kötü. Saha da çok da faydaları olmuyor. ... Bazen de oldukça gergin bir ilişki var. Mesela komutanlar onlarla iyi geçiniyor, en azından öyle görünüyorlar. Ama alt tabaka insanlar hiç de öyle değil. ... Bu noktada sanırım Türkiye'nin ... işin içine girmesine ve Rakka'yı onların almasına izin verecekler. Dürüst olmak gerekirse bu bence iyi olur. Çünkü bunu biz yapmaya çalışırsak tam bir kan gölü olacak. ... Yani burada Amerikalılar var, aslında benim daha çok gördüklerim İngiliz ve onlar da çok gergin görünüyor. Çünkü çok fazla ideoloji dersleri alıyoruz ve bunlar tam olarak Amerikan yanlısı değil. İnsanlar Amerikanın Türkiye'ye de yardım ettiğini görüyor; burada çok fazla NATO karşıtı düşünceler de var."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.