Hava Durumu

Siverek'te köy öğrencileri için kütüphane çalışması

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı bir köyde idareci ve öğretmenler el ele vererek kütüphane kurma çalışmalarına başladı. 

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2018 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2018 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Siverek'te köy öğrencileri için kütüphane çalışması

İlçeye 15 kilometre uzaklıkta bulunan taşıma sistemiyle eğitim ve öğretim veren Yumrutepe ilk ve ortaokulunda okuyan öğrencilerin okuma azmini gören okul idaresi, çocukların okuma ihtiyacını gidermek için köyde kütüphane kurma çalışmalarına başlandı. Okulun eğitiminin taşmalı olmasından dolayı, okulda kütüphane kuracakları oda veya sınıf bulamayan öğretmenler, kullanılmayan okul lojmanlarından birini tamamen kütüphaneye çevirdi. Üç odalı okul lojmanının iki odasını kitaplara, bir odasını da satranç sınıfı yapan fedakar öğretmenler, bir aylık çalışma sonucu kütüphanenin büyük bölümünü kurdu.


Birçok şehir merkezinde bulunan okullarda bile rastlanılmayan modern ve zengin kütüphanenin tamamlanabilmesi için, öğrenci ve öğretmenler hayırsever vatandaşlardan kitap desteği bekliyor.


'Amaçlarının okul kütüphanesinin köydeki bütün çocukların ulaşabileceği zengin bir içeriğe kavuşturmak olduğunu' belirten Yumrutepe İlk ve Ortaokulu Müdür Yardımcısı Mehmet Fahri Düşünekli, "Öğrencilerimiz sürekli bizden okumak için kitap istiyor ve kütüphane talebinde bulunuyorlardı. Bizler öğrencilerimizin içinde ki kitap okuma sevgisin görünce, öğrencilerimizin isteğini boşa çevirmedik ve öğrencilerimize güzel ve zengin bir kütüphane kazandırmak istedik. Okul binamızda gerekli alanı bulamayınca, lojman dairelerimizden bir tanesinin üç odasını da kütüphaneye çevirdik. Bunlardan bir odayı ilkokul, ikinci odayı ortaokul öğrencileri için kurduk ve ayrıca diğer odamızı da satranç öğrenme ve oynama odası olarak dizayn ettik. Şuanda çalışmalarımız devam ediyor, büyük bölümünü tamamladık" dedi. 
Kitap yardımı bekliyoruz.


Kütüphaneyi fizik olarak tamamladıklarını belirten Düşünekli, "Kütüphanemiz için kitap eksikliğimiz var, bir odamızda normal kitaplar varken diğer odamızda ki raflar boş. Bize kitap ihtiyacı konusunda yardım edenler olursa çok memnun kalacağız. Bu sayede köydeki öğrenciler çok daha iyi eğitimlerini tamamlayacak" dedi


Yumrutepe 7. sınıf öğrencisi Ergün İlgen, "Okumayı çok seviyorum ama kitaplarımız az, onun için yeterince okuyamıyorum. Öğretmenlerimiz yeterince çabalıyor ama yeterli olmuyor. Bunun için hayırseverlerden kitap yardımları bekliyoruz" ifadelerini kulandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.