Hava Durumu

Sınavı geçersiz sayılan genç kız harekete geçti

Tokat'ta YGS'ye giren astım hastası, Fen Lisesi öğrencisi Baş, tüp ilaçla salona girdiği gerekçesiyle sınavının iptal edilmesinin ardından KDK'ya müracaat etti.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2017 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2017 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Sınavı geçersiz sayılan genç kız harekete geçti

Dilekçesinde, bina sorumlusuna "alerjik astım ilacıyla sınava girip giremeyeceğini" sorduğunu belirten Baş, bina sorumlusunun "kendisi gibi olan başka öğrencilerin de sınava alındığını" söylediğini ifade etti. 

Daha sonra sınav salonuna girdiğini, kontrollerin yapıldığını ve kitapçıkların dağıtıldığını bildiren Baş, salon başkanının yanına gelerek "ilacıyla ilgili Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezine (ÖSYM) rapor göndermesinin bir dahaki sınavlar için uygun olacağını" belirttiğini kaydetti. 

Baş, dilekçesinde, "Salon başkanına sorun olursa ilacın onda kalabileceğini söyledim. İlacı çok zorda kalırsam kullanacağımı belirttim. Ancak salon başkanı bir sorun olmadığını, ilacın bende kalabileceğini söyledi." ifadelerine yer verdi. 

Sınavını tamamladığını, 28 Mart'ta sınav sonuçları açıklandığında kurallara uymadığı gerekçesiyle sınavının geçersiz sayıldığını öğrendiğini bildiren Baş, görevlilere sorduktan, onların onayını aldıktan sonra ilacıyla sınava girdiğini vurguladı. 

Lise öğrencisi Baş, sınavın gerçekleştirildiği okulun girişinde ve bina sorumlusuyla görüşme yaptığı odada kameraların bulunduğunu kaydederek, bunların incelenmesini, mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.