"Mutfak bir şekilde çocukların ailesiyle birlikte yemek yaparken aynı zamanda eğlenebilecekleri bir alan haline getirilmelidir. Bunun için öncelikle alışveriş sürecini birlikte yapmalı ve alınacak gıdalar üzerinde sağlık açısından önemleri anlatılmalıdır. Bu arada etiket okuma alışkanlığı kazandırılmalı, neyi, neden, niçin alıp almayacağının bilincinde olması için farkındalık oluşturulmalıdır."
Haber Giriş Tarihi: 17.04.2017 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2017 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Vücudun gelişimi 0-14 yaş arasında olgunlaşmaktadır. Bu dönemde yapısal ve hormonal gelişimler düzene girmekte, boy uzaması şekillenmekte ve bağışıklık sistemi kendi yapısını tamamlamaktadır. Sağlıklı bir gelişim için çocuğun düzenli ve doğal ürünlerle beslenme alışkanlığını da kazanması gerekmektedir. En çok yapılan hatalar arasında abur cubur yemesine izin verilmesidir. Entegre ürünler, ısıl işlem görmüş gıdalar, cip türevleri, tatlandırılmış katkı ilaveli fındık/fıstık türevleri, gofretler, şekerli ürünler, çikolatalı türevler, hazır soslar, mayonezler, şekerli domates soslarının yanı sıra gazlı, aromalı içecekler ile enerji içeceklerin gelişim çağında beslenme zincirinde yer almaması gerekmektedir.
Bu ürünler gıda tüzüklerine uygunluk gösterseler bile vücuda dışarıdan alınan yabancı maddelerdir, bunlara bağışıklık sistemimiz tepki verir. Gelişim çağında birçok yabancı yapıya karşı gelmeye çalışma henüz olgunlaşmaya çalışan bağışıklık sisteminin yıkılmasına yol açar. Mutfak bir şekilde çocukların ailesiyle birlikte yemek yaparken aynı zamanda eğlenebilecekleri bir alan olmalıdır. Bunun için öncelikle alışveriş sürecini birlikte yapmalı ve alınacak gıdalar üzerinde sağlık açısından önemleri anlatılmalıdır. Bu arada etiket okuma alışkanlığı kazandırılmalı, neyi, neden, niçin alıp almayacağının bilincinde olması için farkındalık oluşturulmalıdır.
Şeker Yerine Doğal Meyve Tercih Edin...
Şeker çok kolay alışkanlık yapan bir üründür. Alışkanlık haline geldiğinde vazgeçmek özellikle çocuklar için son derece zordur. Öncelikle bu tip ürünlere başlanılmamasını sağlayabilmek önemlidir. Bu konuda taze meyve püreleri hazırlanıp yoğurtla karıştırılıp buz kaplarına dökülüp şekersiz doğal dondurma küpleri hazırlanabilir. Çikolata ise ancak bitter ve yüzde 70 üzerinde kakao içeren ve şeker katkısız olduğunda günde bir kibrit kutusunu aşmayacak miktarda tüketilebilir. Gereksiz abur cubur ve şekerli ürün tüketimi karaciğerin çalışma düzenini bozar, karbonhidrat yığılımı yapar ve dokularda yağlanmaya sebebiyet vererek doğrudan obeziteye kapı açar.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Şeker yerine doğal meyve tercih edin
"Mutfak bir şekilde çocukların ailesiyle birlikte yemek yaparken aynı zamanda eğlenebilecekleri bir alan haline getirilmelidir. Bunun için öncelikle alışveriş sürecini birlikte yapmalı ve alınacak gıdalar üzerinde sağlık açısından önemleri anlatılmalıdır. Bu arada etiket okuma alışkanlığı kazandırılmalı, neyi, neden, niçin alıp almayacağının bilincinde olması için farkındalık oluşturulmalıdır."
Vücudun gelişimi 0-14 yaş arasında olgunlaşmaktadır. Bu dönemde yapısal ve hormonal gelişimler düzene girmekte, boy uzaması şekillenmekte ve bağışıklık sistemi kendi yapısını tamamlamaktadır. Sağlıklı bir gelişim için çocuğun düzenli ve doğal ürünlerle beslenme alışkanlığını da kazanması gerekmektedir. En çok yapılan hatalar arasında abur cubur yemesine izin verilmesidir. Entegre ürünler, ısıl işlem görmüş gıdalar, cip türevleri, tatlandırılmış katkı ilaveli fındık/fıstık türevleri, gofretler, şekerli ürünler, çikolatalı türevler, hazır soslar, mayonezler, şekerli domates soslarının yanı sıra gazlı, aromalı içecekler ile enerji içeceklerin gelişim çağında beslenme zincirinde yer almaması gerekmektedir.
Bu ürünler gıda tüzüklerine uygunluk gösterseler bile vücuda dışarıdan alınan yabancı maddelerdir, bunlara bağışıklık sistemimiz tepki verir. Gelişim çağında birçok yabancı yapıya karşı gelmeye çalışma henüz olgunlaşmaya çalışan bağışıklık sisteminin yıkılmasına yol açar. Mutfak bir şekilde çocukların ailesiyle birlikte yemek yaparken aynı zamanda eğlenebilecekleri bir alan olmalıdır. Bunun için öncelikle alışveriş sürecini birlikte yapmalı ve alınacak gıdalar üzerinde sağlık açısından önemleri anlatılmalıdır. Bu arada etiket okuma alışkanlığı kazandırılmalı, neyi, neden, niçin alıp almayacağının bilincinde olması için farkındalık oluşturulmalıdır.
Şeker Yerine Doğal Meyve Tercih Edin...
Şeker çok kolay alışkanlık yapan bir üründür. Alışkanlık haline geldiğinde vazgeçmek özellikle çocuklar için son derece zordur. Öncelikle bu tip ürünlere başlanılmamasını sağlayabilmek önemlidir. Bu konuda taze meyve püreleri hazırlanıp yoğurtla karıştırılıp buz kaplarına dökülüp şekersiz doğal dondurma küpleri hazırlanabilir. Çikolata ise ancak bitter ve yüzde 70 üzerinde kakao içeren ve şeker katkısız olduğunda günde bir kibrit kutusunu aşmayacak miktarda tüketilebilir. Gereksiz abur cubur ve şekerli ürün tüketimi karaciğerin çalışma düzenini bozar, karbonhidrat yığılımı yapar ve dokularda yağlanmaya sebebiyet vererek doğrudan obeziteye kapı açar.
En Çok Okunan Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursalılara hitap edecek!
Korkunç kaza! 3 kişi hayatını kaybetti
Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'da duyurdu: "Emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız"
Bursa'da bugün hangi yollar araç trafiğine kapatılacak?
Uzayan öksürük dikkat çekiyor: "Bir alarm olabilir"
18 yıl önce işlenen cinayetin zanlısı yakalandı
Boşanma aşamasındaki eşe kurşun yağmuru! Olay yerinde can verdi
Sıcak havalarda kış lastiği kaza riskini arttırıyor!
Bursa'da Ana Kucakları sayısı artacak!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Bursa'da coşkulu karşılama
Vatandaşı zehirliyorlardı: Türk polisi enseledi!
Türkiye ocak ayında elektrik üretimini artırdı