Hava Durumu

"Şehitler tepesi boş değil"

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Birinci Dünya Savaşı sırasında Kargapazar Dağları silsilesindeki dört ayrı şehitliği şehir protokolü ile birlikte inceledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2018 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2018 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
"Şehitler tepesi boş değil"

Kargapazar dağlarında bulunan şehitlikleri inceleyen Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, "Şairin dediği gibi, "Türbesi yakışmış bu kutlu tepeye; yattığı toprak belli, tuttuğu bayrak belli, kim demiş meçhul asker diye? Geri dönemeyeceklerini bile bile kendisinden 10 kat fazla olan düşman karşısında vatan toprağını çiğnetmeyen kahraman ecdadımız bu dağlarda yatıyor" dedi. 


Bir yıl önce Erzurum Valiliği tarafından yapımına başlanan ve önümüzdeki 10 gün içerisinde bitirilecek olan Kargapazar Dağları'nın Batı yamaçlarında bulunan Kargapazar Müfrezesi Şehitliğini ve askeri arşiv kayıtları ile savaşın günümüze ulaşan emarelerinden tespit edilen Kargapazar Dağlarının Doğusunda bulunan Kızılyurt, Sinan Çayırı ve Oba Yurdu şehitliklerini yerinde inceleyen Vali Azizoğlu ve beraberindeki heyet, oldukça duygulu anlar yaşadı. 


Söz konusu şehitliklerin ziyarete açılabilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması adına ilgililere emir veren Vali Azizoğlu, eksikliklerin bir an evvel giderilmesini istedi. Şehitliği ve hizmet binasını gezen Vali Azizoğlu, bu mukaddes toprakların her bir metrekaresi şehit kanlarıyla sulandığını söyledi. 


Atalarımızın Şubat ayının zemherisinde kahramanca yaptığı mücadele sonucunda düşmana geçit vermediğine dikkat çeken Vali Azizoğlu, "Ecdadımız çetin kış şartlarına rağmen mevzi yaparak düşmanı yurda sokmamış, Kargapazarı'nda şehit düşerken 3'üncü Ordunun güvenli bir şekilde çekilmesi için gerekli zamanı sağlamış, neredeyse tamamı da burada şehit olmuştur. Daha sonra 3'ncü ordu 12 Mart 1918 yılında Erzurum'u düşmandan kurtarmıştır. Bugün bağımsız ve hür yaşıyorsak, bu şanlı ecdadın sayesindedir. Onlara ne yaparsak yapalım borcumuzu asla ödeyemeyiz. Onlar ulaşacakları en yüksek mertebeye ulaşmıştır. Fakat bizler ecdadımızın yaptığı kahramanlıkları gençlere aktarma vebalini boynumuzda taşıyoruz" şeklinde konuştu. 


Zorlu bir arazide yapılan ecdat ziyaretine, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, DAP Başkanı Adnan Demir, Başkan Yardımcısı Volkan Güler, Pasinler Kaymakamı Kadir Perçi, Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, Özel Harekât Şube Müdürü Ali İhsan Samsunlu, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil katıldı. 
Protokol yetkilileri, başta Vali Azizoğlu olmak üzere emeği geçenlere bu anlamlı hizmetten dolayı teşekkür etti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.