Hava Durumu

Şeffaf plak ile mutlu gülüşlere sahip olun!

Dr. Aydan Coşkun Ateş, Invisalign'ın çıkartılabilirliği sayesinde bakteriyel plak birikiminin, diş çürüğünün ve diş eti hastalığının azaltılabileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2017 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2017 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Şeffaf plak ile mutlu gülüşlere sahip olun!

Sarıyer Ortodonti Kliniğinden Diş Hekimi Dr. Aydan Coşkun Ateş, Invisalign'in, dişleri düzeltmek için telsiz ortodontik tedavi fırsatını sunan bir tedavi yöntemi olduğunu söyledi. Invisalign tedavisinin neredeyse görünmez, çıkartılabilir seri halinde üretilmiş ince ve pürüzsüz şeffaf plaklarla yapıldığını dile getiren Ateş, "Bu plakları iki haftada bir sıradaki seri ile değiştirirsiniz. Sadece sizin dişleriniz için özel üretilmiş plakları değiştirdiğinizde, dişleriniz azar azar, her hafta hareket eder, ta ki doktorunuz tarafından belirlenen final pozisyonlarına düzelerek ulaşana kadar" dedi.

"İnvisalign ile metal bantlara son"
İnvisalign'ın en iyi özelliklerinden birinin, geleneksel tedavinin aksine yiyecek artıklarının ve bakteriyel plağın tutunabildiği metal bantların, braketlerin veya tellerin kullanmaması olduğunu ifade eden Dr. Ateş, "Invisalign'ın çıkartılabilirliği sayesinde ağız sağlığınızı koruyabildiğinizden bakteriyel plak birikimi, diş çürüğü ve diş eti hastalığını azaltabilirsiniz. Lingual ortodontide olduğu gibi, sizin ve doktorunuz dışında kimsenin ortodontik tedavi gördüğünüzü anlamayacak olmasıdır. Ancak gelişen teknolojiler ile diş tellerinin görevini gören ve 3 boyutlu ortodontik tarayıcılar ile hazırlanan şeffaf plaklar üretilmekte ve birçok hastanın telleri tercih edememe problemi ortadan kalkmaktadır" açıklamalarında bulundu.
Dr. Ateş, "Gelişen teknoloji ile birlikte günümüzde uygulanabilen bu sistemin sizin ortodontik tedaviniz için uygun olup olmadığına ortodontist uzman doktorunuzun karar vermesi gerekmektedir" ifadelerini kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.