Hava Durumu

"Seçim iptal edilince dost bildiğimiz ülkeler açıklama yapıyor"

Kayseri Kızılörenliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Esenler Kültür Merkezi'nde düzenlenen iftar programında konuşan Yıldırım, Hazreti Peygamber'in müjdesine mazhar olmuş İstanbul'a, Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak davetlilerin karşısında bulunduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2019 22:55
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2019 22:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
"Seçim iptal edilince dost bildiğimiz ülkeler  açıklama yapıyor"

31 Mart'ta Türkiye'de seçimler yapıldığını ve her yerde seçimin  bittiğini belirten Yıldırım, "İstanbul'da seçim kavgası bitmedi. Ancak 6 Mayıs'ta  Yüksek Seçim Kurulu bir karar verdi. İstanbul gibi 15 milyonun yaşadığı bir dünya  şehri, aslında başlı başına bir memleket, seçimi yenileniyor. Neden yenileniyor?  Bunların detayına girecek değilim. Mübarek günde ve dakikalarda sizleri bunlarla  meşgul edecek değilim. Bunları önümüzdeki günlerde geniş geniş kamuoyu duyacak  dinleyecek." diye konuştu.

Binali Yıldırım, Avusturya'da yapıldıktan 2 yıl sonra iptal edilen  cumhurbaşkanlığı seçimini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Belçika'da bir şehirde ekim ayında seçim yapıldı, 'şaibe ve yanlış  oldu' diye iptal ettiler. Oradaki ülkelerin, bugün ardı ardına açıklama yarışına  girenlerin gıkı çıkmıyor. İstanbul seçiminde bunca düzensizlikler ve şaibeler,  bunca sıkıntılar yaşanmasına rağmen iptal edilince ardı ardına dost bildiğimiz  ülkeler açıklama yapıyor; 'Efendim demokrasi, hukuk devleti..Biz bunu not ettik.'  Kardeşim neyi not ederseniz edin, İstanbul'un notu önemlidir. İstanbullu da  kararını 23 Haziran'da verecektir."

Ramazan günü iftar saatini vatandaşlarla geçirmenin kendisi için büyük  bahtiyarlık olduğunu dile getiren Yıldırım, bugün başka bir program olduğunu,  ancak davet edilince hiç tereddüt etmeden bu programa geldiğini söyledi.

Yıldırım, "Esenler bizim yüz akımız, siz Esenler Belediye Başkanı  Mehmet Tevfik Göksu'yu rekor bir oyla tekrar belediye başkanı seçtiniz. Allah  sizden razı olsun. İnşallah Türkiye'yi nereden nereye getirdiysek, İstanbul'u da  dünyanın gıptayla bakacağı şehir haline getireceğiz. Bunu yapacağımızı  biliyorsunuz. Marmaray'a, Avrasya Tüneli'ne, hızlı trene, Yavuz Sultan Selim  Köprüsü, dünyanın en büyük havalimanına baktığınız zaman, bu büyük projelerin  altında imzası olan bu kadrolar evelallah İstanbul'a daha güzel işleri mutlaka  yapacaktır."  diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.