Hava Durumu

Şampiyonluk yarışında nefes kesen yarış

Süper Lig'in bitime 2 hafta kala şampiyonluk yarışı hız kesmeden devam ediyor. Galatasaray'ın puanı 66'ya yükselirken,Başakşehir bugün evinde Ankaragücü'nü konuk ederek puanını belirleyecek.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2019 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2019 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Şampiyonluk yarışında nefes kesen yarış


Süper Lig'in 32. haftasında oynanan karşılaşmaların ardından Galatasaray yarışta önemli bir avantaj elde ederken, Medipol Başakşehir liderliği geri alma şansını kaybetti, Beşiktaş ise zirvenin bir maçı eksik olarak 7 puan uzağında kaldı.

Süper Lig'deki son 18 maçında mağlubiyet görmeyen sarı-kırmızılı takımın kalan 2 maçı şöyle:

33. hafta: Galatasaray-Medipol Başakşehir

34. hafta: Demir Grup Sivasspor-Galatasaray

BAŞAKŞEHİR'DE DÜŞÜŞ SÜRÜYOR

Medipol Başakşehir, Süper Lig'de son haftalarda üst üste yaşadığı puan kayıpları sonrasında liderliği kaybetti.

Ligde 25. hafta sonunda Galatasaray'ın 8, Beşiktaş'ın ise 13 puan önünde yer alan turuncu-lacivertli takım, son dönemdeki performansıyla bu üstünlüğünü koruyamadı.

Geçen deplasmanda Demir Grup Sivasspor ile 0-0 berabere kalarak puan kayıplarına engel olamayan Medipol Başakşehir, son 4 maçında 2 mağlubiyet ve 2 beraberlik yaşadı.

Ligde 21 hafta aradan sonra liderlik koltuğundan inen turuncu-lacivertli takım, topladığı 63 puanla 32. haftadaki Ankaragücü maçına bir maçı fazla olan Galatasaray'ın 3 puan gerisinde çıkıyor.

Medipol Başakşehir'in son 3 maçı şöyle:

32. hafta: Medipol Başakşehir-MKE Ankaragücü

33. hafta: Galatasaray-Medipol Başakşehir

34. hafta: Medipol Başakşehir-Aytemiz Alanyaspor

BEŞİKTAŞ GERİDE KALDI

Geçen hafta Galatasaray'a deplasmanda 2-0 yenilerek şampiyonluk yarışında geriye düşen Beşiktaş'ın 13 maçlık yenilmezlik serisi son bulmuştu. 

Ligde son dönemdeki etkili performansıyla şampiyonluk için umutlanan siyah-beyazlı takım, Galatasaray derbisinde istediği sonucu elde edemeyerek yarışta yara almıştı.

Süper Lig'de 13 maçlık yenilmezlik serisi sona eden Beşiktaş, 32. haftaya 59 puanla giriyor.

Siyah-beyazlı takımın kalan 3 maçı şöyle:

32. hafta: Beşiktaş-Aytemiz Alanyaspor

33. hafta: Trabzonspor-Beşiktaş

34. hafta: Beşiktaş-Kasımpaşa

İKİLİ AVERAJLAR VE ŞAMPİYONLUK HESAPLARI

Bilindiği üzere Süper Lig kurallarına göre iki takımın sezonu eşit puanlarda tamamlaması halinde ikili averaj, üç takımın aynı puanlarda tamamlaması halinde ise üçlü averaj kuralları devreye giriyor.

Başakşehir bu akşam Ankaragücü'nü mağlup ederse gözler gelecek hafta oynanacak Galatasaray - Başakşehir maçına dönecek. Başakşehir ile Galatasaray arasındaki ikili averaj üstünlüğü, iki takım arasında ligin 33. haftasında oynanacak karşılaşmanın ardından belli olacak. O maça kadar bu belirsizlik devam edecek. Ligin ilk yarısında oynanan maç 1-1 sona ermişti. 

İki takım arasında ikili averajdaki üstün takım, Galatasaray - Başakşehir maçını kazanan taraf olacak. Eğer ikinci maç da beraberlikle sona ererse, ikili averaj kuralında deplasman golü kuralı geçerli olmadığı için lig genelindeki gol averajlarında üstün olan taraf, sıralamada da üst sırada yer alacak.

BEŞİKTAŞ'IN UMUTLARI ZORDA

Yarışta geriye düşen Beşiktaş'ın umutları zorda olsa da olası bir puan durumunda da avantajlı konumda değil.

Galatasaray'la ligin ilk yarısında oynadığı derbiyi 1-0 kazanan siyah-beyazlılar Türk Telekom'daki mücadeleyi 2-0 kaybedince üstünlük Galatasaray'a geçti. 

Başakşehir ile Beşiktaş arasında ise ikili averaj üstünlüğü bulunmuyor. İki takımın puan eşitliği halinde ligdeki genel gol averajına bakılacak.

ÜÇLÜ AVERAJ HENÜZ BELLİ DEĞİL

Üçlü averaj durumu, üç takım arasındaki karşılaşmalarının ardından belli olacak. Peki üçlü averaj nasıl hesaplanıyor? Burada 3 takımın kendi aralarında oynadığı maçlar tıpkı bir Devler Ligi grubu gibi değerlendirilecek. TFF Mevzuatı ne diyor: 

Aynı puana sahip takım sayısı üç veya daha fazla ise:

I. Bu takımların birbirleriyle oynadıkları müsabaka sonuçlarına göre yapılan puan cetveli ile kesin sonuç belirlenir. (Puan cetvelinde eşit puanlı iki veya daha fazla takım arasında oynanan müsabaka sonuçlarına tekrar bakılmaz)

II. Önce bu puan cetvelinde takımlar arasında puan üstünlüğüne bakılır.

III. Puan cetvelinde puan eşitliği varsa I. bentte belirtilen puan cetvelindeki gol averajına bakılır. (Bu müsabakalarda atılan gollerde eşitlik varsa, deplasmanda fazla gol atan takım üstün sayılmaz.)

IV. Gol averajı da eşit ise daha fazla gol atan takıma bakılır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.