Hava Durumu

Sahurda Abdal'da simit kuyruğu

Bursa'yla özdeşleşmiş olan tahinli pide ve simit, sahur sofralarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Abdal bölgesinde bulunan fırınların önünde ise uzun kuyruklar oluşuyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2019 07:05
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2019 07:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Sahurda Abdal'da simit kuyruğu

Ali KAMUR

Ramazan ayının gelmesiyle Bursa'daki fırınlarda da hareketlilik artarken, Abdal Caddesi'nde bulunan tarihi fırınların simitleri ve tahinli pideleri vatandaşlardan oldukça ilgi görüyor. Seri üretime eşdeğer çalışan fırınların önünde uzun kuyruklar meydana geliyor. Hummalı bir çalışmanın gözlemlendiği fırınlardan çıkan lezzetler vatandaşların sahur sofralarını süslüyor.

YILIN 365 GÜNÜ SIRA VAR

Tahinli pidenin Bursa'ya has bir lezzet olduğunu anlatan vatandaşlar, sadece Ramazan ayında değil yılın 365 günü tüketilen bu lezzet için Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşlar ilk olarak bu bölgeye uğruyor. Tahinli pidenin simidin Bursa'yla özdeşleşmesini hakkında bilgi alan bu Ramazan ayı dolayısıyla bu lezzetleri sahurda tadıyor. Sahurda hem tok tutması hem de az susatması sebebiyle çok tercih edildiğini belirten ustalar, iftarda ise tatlı niyetiyle tüketilebileceğini söylüyor.

RAMAZAN AYINDA SAHURLUK

Bursa'da kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi haline gelen ve yaklaşık 100 yıllık geçmişe sahip olduğu belirtilen tahinli pide, lezzetini, taş fırındaki pişirilme yönteminden alıyor. Ramazan dolayısıyla sahurluk tercih edilen bu lezzet vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Diğer fırınlarda pişirildiği zaman lezzetini kaybeden tahinli pide, tadı ve görünümüyle kent sakinlerinin yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor. Bursa'ya özgü bu lezzet, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük illerden yoğun talep alıyor. Mayalı hamurun üzerine pekmezli tahin ve şeker dökülerek fırında pişirilen tahinli pide, kentte kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi halindeyken Ramazan ayında da sahur sofralarını tatlandırıyor. Tahinli pide için sahur vakti fırınların önünde kuyruklar oluşuyor. Pideli köfte, cantık, İnegöl köfte, kestane şekeri gibi farklı yöresel tatlara sahip olan Bursa'nın damak tatlarından biri olan tahinli pide, görüntüsünün yanı sıra lezzetiyle de yerli ve yabancı turistlerin tercihi olmaya devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.