Hava Durumu

Şahsiyet dizisindeki Kambura gerçekte neresi?

Şahsiyet dizisinde adı geçen Kambura neresi?.. Kambura ilçesi nerede?.. Şahsiyet dizisinde adı geçen Kambura gerçekte var mı?... Şahsiyet dizisindeki Kambura ilçesi izleyicinin merakını çekiyor. İşte dizinin çekim mekanları ve fotoğrafları...

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2018 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2018 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Şahsiyet dizisindeki Kambura gerçekte neresi?

Şahsiyet dizisi İstanbul'un mükemmel manzaraları eşliğinde izleyicilere sunulurken yönetmen Onur Saylak, Çamlıca Tepesi, Beykoz Korusu ve Riva gibi bölgeleri dizinin sahnelerinde kullanıyor.

İSTANBUL MANZARALARI

Beyoğlu'nun Şişhane, Tünel gibi gözde alanlarının sahne geçişlerinde izleyicilere göz kırptığı dizide İstanbul'un seyrine doyuluyor. Ana karakter Agah Beyoğlu ise İstiklal Caddesi'ne çıkan Jurnal Sokak'ta ölen eşinin adını taşıyan apartmanda oturuyor.

KAMBURA GERÇEKTE YOK!

Dizide Kambura adıyla geçen belde ise gerçekte yok. Şahsiyet dizisinde Kambura adını alan ilçe Bursa'nın doğal güzellikleriyle meşhur Gölyazı beldesi. Agah Beyoğlu'nun geçmişte görev yaptığı ve öldüreceği kişilerin dosyalarını topladığı Kambura Adliyesi de yine Gölyazı'da yer alıyor.

KAMBURA=GÖLYAZI

Dizide Kambura olarak ekrana gelen Gölyazı Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı yaklaşık 13 bin nüfuslu bir kasaba. Ulubat gölü kıyısındaki yarımadası ile ünlenen Gölyazı diziden sonra daha da turistik bir belde haline geldi.

IŞIK TANRISININ ŞEHRİ

Gölyazı'nın tarihi milattan önce 4'üncü yüzyıla dek gidiyor. Mitolojide Işık Tanrısı'nın şehri olarak bilinen Gölyazı, Rum evleri ve tarhi dokusuyla da bölgedeki en huzurlu yerler arasında. Şahsiyet dizisi sonrası İstanbul'dan günübirlik ziyaretçilerinde de artış yaşanıyor.

'DARPHANE' ADLI BAR KURGU

Şahsiyet'in birçok sahnesinin geçtiği, 8 ve 10 numaralı dairelerin olduğu yani Haluk Bilginer'in hayat verdiği Agah Beyoğlu karakterinin yaşadığı apartman ise Beyoğlu'nun Asmalı Mescit Mahallesi Jurnal Sokak'ta yer alıyor. Dizideki 'Darphane' adlı mekan ise gerçekte yok. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.