Hava Durumu

Sahneye çıkan ilk kadın piyanist

Suudi sanatçı İman Kasti, başkent Riyad'da binlerce izleyici karşısında sahne alan ilk kadın piyanist oldu. Çocukluğundan beri müziğe aşık olduğunu belirten Kasti, ailesinin bu konuda kendisine destek verdiğini ve başarılarından dolayı onunla gurur duyduğunu anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2018 01:41
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2018 01:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Sahneye çıkan ilk kadın piyanist

 Açıklama yapan Kasti, "Piyanoyu seviyorum, çünkü bana uyum ve neşe hissi veriyor. Bu enstrüman aracılığıyla içimdeki duygularımı ifade edebiliyorum. Annem synthesizer çalıyor, bu yüzden çocukluğumdan beri etrafımda hep müzik vardı. Annem beni çok erken yaşlarda bu enstrümanı çalmayı öğretmeye başladı. Babamsa müzik okuluna gitme hevesime destek oldu" dedi

Suudi Arabistan'da 34 etkinlikte performansını sergilediğini anlatan genç sanatçı, "Aralarında, Suudi Kültür Genel İdaresi'nin Riyad'daki büyük konseri, Kraliyet Günü ve Kadınlar Günü vesilesiyle düzenlenen kutlama etkinlikleri de vardı. Bayram günleri çeşitli bakanlıklar ve büyükelçiliklerde sahne aldım" ifadeleri kullandı.

Müzik kariyeriyle ilgili birçok planları olduğunu dile getiren Kasti, "Genç müzisyenlerin desteğe, deneyimli hocalara ve meslektaşlarıyla işbirliğine ve tecrübe değişimine ihtiyacı var. Böylelikle kültürel ve sanat hayatımız gelişecek" diye konuştu.

En sevdiği müzik grubunun Secret Garden, en sevdiği parçanın ise Fransız 'Mariage d'amour' olduğunu söyleyen genç kadın, "En sevdiğim piyanistler Omar Khairat ve Richard Clayderman" dedi.

Suudi Kültür Genel İdaresi'nin kendisine her türlü yardımda bulunduğunu anlatan Kasti, "Onların yardımıyla ilk kez binlerce izleyici önünde performansımı sergilemeyi başardım" diye ekledi.

(Kaynak:Sputnık)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.