Hava Durumu

Şahinkaya'dan Uluslararası Gençlik ve Kültür Festivali

Şahinkaya Koleji bu yıl ilk kez gerçekleştireceği Uluslararası Gençlik ve Kültür Festivali kapsamında 15-20 Mayıs tarihleri arasında 4 ülkeden 72 öğrenciyi ağırlamaya hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2018 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2018 17:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Şahinkaya'dan Uluslararası  Gençlik ve Kültür Festivali

Bursa'ya uluslararası bir gençlik ve kültür festivali kazandırmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Şahinkaya Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Şahinkaya, bu yıl ilkini düzenledikleri festival kapsamında Ukrayna, Makedonya, Arnavutluk ve KKTC'den72 yabancı öğrenci, 30 yönetici ve müzisyeni misafir edeceklerini açıkladı. Oğuzhan Şahinkaya, festival dolayısıyla 15-20 Mayıs tarihleri arasında Bursa'da bulunacak olan konukları, Şahinkaya Koleji ortaokul ve lise öğrencilerinin ağırlayacağını ifade etti. Kültürler arası etkileşimin artması amacıyla gerçekleştirilen festival çerçevesinde 5 gün boyunca dopdolu bir program hazırladıklarını anlatan Şahinkaya, yabancı öğrencilerin ülkelerine özgü gelenek ve göreneklerini yakından tanırken, kendi kültürümüzü de en iyi şekilde tanıtmayı amaçladıklarını belirtti.

BURSA'DA KÜLTÜRLER ARASI ETKİLEŞİM

Oğuzhan Şahinkaya, festival programı dolayısıyla şehrin tarihi ve kültürel yerlerini de ziyaret edecek olan yabancı öğrencilerin, halk oyunları gösterilerini vatandaşlarla buluşturacaklarını dile getirdi. Festival heyetiyle Bursa'nın önde gelen kurum ve kuruluşlarına da ziyaretlerde bulunacaklarını söyleyen Şahinkaya, Bursa'da böyle dev bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı gurur duyduklarını ifade etti.   

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.