Hava Durumu

"Saakaşvili, Ukrayna Parlamentosu Komitesini bastı"

Ukrayna Başsavcısı Lutsenko, Saakaşvili'nin Ukrayna Parlamentosu'nun Kiev Oteli'nde bulunan komitesine baskın yaparak, komiteye ait mekanı ele geçirdiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2017 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2017 10:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
"Saakaşvili, Ukrayna Parlamentosu Komitesini bastı"

Ukrayna Başsavcısı Yuriy Lutsenko, Ukrayna muhalefetinin önde gelen isimlerinden biri haline gelen Gürcistan eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin Ukrayna Parlamentosu'nun Kiev Oteli'nde bulunan komitesine baskın yaparak, komiteye ait mekanı ele geçirdiğini söyledi.

Lutsenko, yaptığı açıklamada, Saakaşvili'nin yanında bir grup militanla birlikte, Ukrayna Parlamentosu'nun Kiev Oteli'nde bulunan komitesinin ofisine baskın yaparak buradaki güvenlik görevlilerini etkisiz hale getirdiğini ve burada dinlendiklerini söyledi. Başsavcı Lutsenko, bu nedenle Saakaşvili hakkında bir dava daha açılacağını dile getirdi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ise, dünden bu yana yaşanan olaylarla ilgili sessizliğini bozarak, bu olayları, Rusya'nın Ukrayna'yı cephe gerisinden vurma girişimi oalrak değerlendirdi: "Bizim askerlerimiz Doğu Ukrayna'da ayrılıkçılara karşı savaşı, düşöman bizim cephe gerimize darbe indirsin diye yürütmüyorlar" dedi.

Ukrayna güvenlik birimlerinin ve Başsavcılığın girişimlerinin örnek nitelikte olduğunu ifade eden Poroşenko, bu kurumların, ortada bir Ukrayna devletinin olduğunu ortaya koyduklarını kaydetti. Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko diğer taraftan, Ukrayna halkının, Rusya tarafından desteklenen bu gösterilerden uzak durarak sağduyulu davrandığını dile getirdi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.