Hava Durumu

Rezervasyon başladı! Temmuz hareketli geçecek

Küresel salgın Kovid-19 sonrası Türkiye yeni normale geçiş için hazırlıklarını sürdürürken yazın gelmesiyle yerli turist de tatil planlarını yapmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2020 08:38
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2020 08:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Rezervasyon başladı! Temmuz hareketli geçecek

17 Haziran'da yeni sezonu başlatacaklarını belirten Hilton Dalaman Genel Müdürü Tunç Batum, "Biz 460 odalı bir tesisiz. Başlangıçta 150 odayı açmayı planlıyoruz. Birinci vitesle başlayacağız, zamanla vites yükselteceğiz" dedi. Son zamanlarda çok olumsuz yorumlar yapıldığına dikkat çeken Batum, "Sezon açılacak, açılmak zorunda. Tedbirlerimizi alarak çarkı döndüreceğiz" diye konuştu.

Sabah'tan Betül Alakent'in haberine göre turizmin iç pazarla başlayacağına dikkat çeken Batum, ülkelerin uçuş yasaklarının kalkmasıyla dış pazarların da gelişeceğini aktardı. Batum, "Özellikle İngiltere'den çok yoğun talep alıyoruz. Uçuşların açılmasını bekliyorlar. İç pazarda haziranda başlayan hareketlilik temmuz ve ağustosta hızlanacak" diye konuştu.

YABANCI TURIST KAPIDA

Titanic Hotels Genel Direktörü Gökhan Özbatır da, "Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın başlattığı sertifikasyon sistemine katıldık. Tüm kurallara uygun şekilde misafirlerimizi ağırlamaya hazırız. Normalleşme adımlarıyla halkımızın morali yükseldi ve konaklama talepleri gelmeye başladı" dedi. Öncelikle iç pazar misafirlerine hizmet vermeye başlayacaklarını aktaran Özbatır, "Temmuzda yurtdışı uçuşların başlayacağını öngörülerek Antalya'daki Titanic Mardan Palace, Titanic Deluxe Golf Belek ve Titanic Beach Lara otellerimize Rusya, İngiltere ve Almanya'dan ciddi bir talep oluştu" şeklinde konuştu.

AĞUSTOS-EYLÜL PATLAMA YAPAR

WYNDHAM Hotels&Resorts EMEA Başkanı Dimitris Manikis, Turizm Bakanlığı'nın verdiği sertifikayı tüm otelleri için alacaklarını, buna ek 'Count on Us' (Bize Güvenin) girişimini başlattıklarını belirterek, "Otellerimizde sınıfının en iyisi dezenfektanlar kullanılacak, sağlık malzemelerine kesintisiz erişim sağlanacak" dedi. Wyndham Grand İzmir Özdilek Genel Müdürü Funda Çam ise, "Temmuzda yüzde 50 doluluk, ağustos ve eylülde ise patlama bekliyoruz. Gurbetçilerin yoğun talep göstereceğini öngörüyoruz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.