Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Diyetisyen Hilal Mutlu, Ramazan ayının beslenme düzeninin tamamen değiştiği bir dönem olduğunu belirterek, bayramda ve sonrasında dikkatli olunması gerektiğini söyledi.
Haber Giriş Tarihi: 14.06.2018 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2018 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Ramazan'dan sonra beslenme hakkında bilgi veren Diyetisyen Hilal Mutlu, "Farklı bir beslenme düzenine alışan vücut için bayramda ve sonrasında dikkatli olunmalıdır. Şekerli, hamurlu ve yağlı yiyeceklerden kaçınmak gerekir. Hafif bir kahvaltı ile güne başlamalı ve gün boyu öğün atlamamalı. Tatlı tüketilecekse hamurlu ve şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar tercih edilmelidir. Bayramda tatlı ve hamur işleri tüketiminin artmasıyla sebze, meyve ve kuru baklagil tüketimi azaltılmamalı. Şeker, kalp ve yüksek tansiyon hastaları ile kronik hastaları, sürdürdükleri diyete bayram süresince de özen göstermeli. Sabah kahvaltısı ile öğle yemeği arasında, öğle yemeği ile akşam yemeği arasında ve akşam yemeği ile yatma saati arasında olmak üzere meyve, süt, yoğurt gibi besinlerin tüketildiği üç ara öğün olmalıdır. Öğle ve akşam yemekleri de küçük porsiyonlarda, yağ miktarları düşük, kan şekerini hızla yükseltmeyecek besinlerden oluşmalıdır. Öğünler tüm besin gruplarını kapsamalıdır. Ramazan ayı süresince sıvı alımının azaldığını, Ramazan ayının bitişiyle birlikte günlük sıvı alımını artırılarak 2-2,5 litreye ulaşması gerekiyor. Bayram süresince ve sonrasında ayran, komposto gibi sıvı içeriği yüksek gıdaların tüketilmelidir" dedi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Ramazan'dan sonra beslenme tavsiyeleri
Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Diyetisyen Hilal Mutlu, Ramazan ayının beslenme düzeninin tamamen değiştiği bir dönem olduğunu belirterek, bayramda ve sonrasında dikkatli olunması gerektiğini söyledi.
Ramazan'dan sonra beslenme hakkında bilgi veren Diyetisyen Hilal Mutlu, "Farklı bir beslenme düzenine alışan vücut için bayramda ve sonrasında dikkatli olunmalıdır. Şekerli, hamurlu ve yağlı yiyeceklerden kaçınmak gerekir. Hafif bir kahvaltı ile güne başlamalı ve gün boyu öğün atlamamalı. Tatlı tüketilecekse hamurlu ve şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar tercih edilmelidir. Bayramda tatlı ve hamur işleri tüketiminin artmasıyla sebze, meyve ve kuru baklagil tüketimi azaltılmamalı. Şeker, kalp ve yüksek tansiyon hastaları ile kronik hastaları, sürdürdükleri diyete bayram süresince de özen göstermeli. Sabah kahvaltısı ile öğle yemeği arasında, öğle yemeği ile akşam yemeği arasında ve akşam yemeği ile yatma saati arasında olmak üzere meyve, süt, yoğurt gibi besinlerin tüketildiği üç ara öğün olmalıdır. Öğle ve akşam yemekleri de küçük porsiyonlarda, yağ miktarları düşük, kan şekerini hızla yükseltmeyecek besinlerden oluşmalıdır. Öğünler tüm besin gruplarını kapsamalıdır. Ramazan ayı süresince sıvı alımının azaldığını, Ramazan ayının bitişiyle birlikte günlük sıvı alımını artırılarak 2-2,5 litreye ulaşması gerekiyor. Bayram süresince ve sonrasında ayran, komposto gibi sıvı içeriği yüksek gıdaların tüketilmelidir" dedi.
En Çok Okunan Haberler
Bursa’da 23 Nisan coşkusu: Minikler zeybek oynadı!
Tüyler ürperten olay! Mezarı açıp cesedi yakmak istedi
Korkunç kazada can pazarı!
Nesli tükenme tehlikesi altında! Hakkari’de görüntülendi
Adana'nın ihracatında yüzde 9 artış!
Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne yeni Başkan
Bursa'da trafikte husumetlisine silahla saldırdı!
İsrail'den yoğun bombardıman! Yeni bir göç dalgası oluştu
Bursa'da annesine bağıran babasını bıçakladı
Bursa dahil 2 ilde operasyon: Suç örgütü çökertildi!
Bursa'da 2 kişi yaralanmıştı! Savcılık soruşturma başlattı
Fenerbahçe, Sivasspor deplasmanında takıldı