İtalya'da eğitim alarak, memleketine restoran açmayı hayal eden Diyarbakırlı Şaban Meyda'nın, 22 yıl peşinde koştuğu hayali gerçek oldu.
Haber Giriş Tarihi: 11.12.2018 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2018 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde doğan Şaban Meyda (40), 14 yaşında İzmir'e çalışmaya gitti. Küçük yaşta pizzacı olmak isteyen Meyda, İtalya'da eğitim alarak, memleketinde restoran açmayı hayal etti. Hayallerinin peşinden koşan Meyda, 22 yıl sonra bunu hayata geçirdi. İtalya'da eğitim alan Meyda, memleketinde restoran açtı. İşe 14 yaşında başladığını belirten Meyda, "Diyarbakır'dan İzmir'e gittim. Kalabalık bir aileydik, burada kendimi yetiştiremedim. Pizzacı olabilmek için İzmir'e gittim. Ünlü bir pizza restoranında 45 gün bulaşık yıkayarak işe başladım. Daha sonra usta yardımcısı oldum ve orada el lezzeti farkımı inşa edebilme şansı buldum.
Sonradan işin aslını daha çok öğrenmek için İtalya'ya gittim. Eğitimimi aldım, firma hemen hemen her yerde dünyanın ulusal bir markasıydı. Kendilerine, Türkiye'de bu ismin bayiliğini almak istediğimi söyledim. Evlenirsem ve bir kızım olursa ismini Serra koyacağımı da söyledim. Onlar da vereceklerinin sözünü verdiler" dedi.
Yıllar sonra Türkiye'ye döndüğünü dile getiren Meyda, "Evlendim ve bir kızım oldu. Kızımın adını Serra koydum. Sonra da bir arkadaşımın desteğiyle kendi iş yerimi açtım. Allah'a çok şükür hayal ettim gerçek oldu. Emek sarf ettim, gecemi ve gündüzümü verdim. Şu an ne mutlu ki ailemin geçimini sağlayabiliyorum" diye konuştu.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Pizzacının 22 yıllık hayali gerçek oldu
İtalya'da eğitim alarak, memleketine restoran açmayı hayal eden Diyarbakırlı Şaban Meyda'nın, 22 yıl peşinde koştuğu hayali gerçek oldu.
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde doğan Şaban Meyda (40), 14 yaşında İzmir'e çalışmaya gitti. Küçük yaşta pizzacı olmak isteyen Meyda, İtalya'da eğitim alarak, memleketinde restoran açmayı hayal etti. Hayallerinin peşinden koşan Meyda, 22 yıl sonra bunu hayata geçirdi. İtalya'da eğitim alan Meyda, memleketinde restoran açtı. İşe 14 yaşında başladığını belirten Meyda, "Diyarbakır'dan İzmir'e gittim. Kalabalık bir aileydik, burada kendimi yetiştiremedim. Pizzacı olabilmek için İzmir'e gittim. Ünlü bir pizza restoranında 45 gün bulaşık yıkayarak işe başladım. Daha sonra usta yardımcısı oldum ve orada el lezzeti farkımı inşa edebilme şansı buldum.
Sonradan işin aslını daha çok öğrenmek için İtalya'ya gittim. Eğitimimi aldım, firma hemen hemen her yerde dünyanın ulusal bir markasıydı. Kendilerine, Türkiye'de bu ismin bayiliğini almak istediğimi söyledim. Evlenirsem ve bir kızım olursa ismini Serra koyacağımı da söyledim. Onlar da vereceklerinin sözünü verdiler" dedi.
Yıllar sonra Türkiye'ye döndüğünü dile getiren Meyda, "Evlendim ve bir kızım oldu. Kızımın adını Serra koydum. Sonra da bir arkadaşımın desteğiyle kendi iş yerimi açtım. Allah'a çok şükür hayal ettim gerçek oldu. Emek sarf ettim, gecemi ve gündüzümü verdim. Şu an ne mutlu ki ailemin geçimini sağlayabiliyorum" diye konuştu.
En Çok Okunan Haberler
Deprem uzmanından İstanbul için rahatlatan tahmin!
Bursa'ya sarı uyarı!
Araçta kanlar içinde bulundu!
12 yaşındaki ressamın duygu dolu resim sergisi!
MEB'de görevde yükselme atama sonuçları açıklandı
İran-İsrail gerilimi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama!
Bursa'da lokantada yangın!
Bursa'da istinat duvarı çöktü: 2 apartmanda hasar oluştu, 36 kişi tahliye edildi!
Sahte jandarma gerçek polise yakalandı!
NATO'dan Ukrayna’ya destek!
Bakan Özhaseki uyardı! Fırtına ve yağışa dikkat
Bursalılar dikkat: Bu yollar trafiğe kapatılacak!