Hava Durumu

Pakistanlı yetimlere iftar ve bayramlık

Türk Kızılayı, Pakistan'ın Beytülmal yetimhanesinde kalan 100 yetime iftar verdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2019 23:12
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2019 23:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Pakistanlı yetimlere iftar ve bayramlık

Türkiye'nin İslamabad Büyükelçiliğinde yapılan iftar programına Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi İhsan Mustafa Yurdakul, Türk Kızılay Denetim Kurulu Başkanı İsmet Durmuş, Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Saygılı, Türk Kızılay Pakistan Delegasyon Başkanı İbrahim Carlos Camilo ile çok sayıda davetli katıldı.

İftar programıyla ilgili konuşan Yurdakul, iftarı elçilik tarafından geleneksel hale getirmek istediklerini belirterek, "Pakistanlı yetimler, bayrağımızın altında bir iftar yapsın Türk misafirperverliğini görsün istedik" dedi.

Ramazanın paylaşmak olduğunu söyleyen Yurdakul, "Ramazanda elimizdekini paylaşabileceğimiz en iyi ortam öksüzler ve yetimlerdir. Bugün de burada Kızılay'ın desteğiyle 100 yetimi elçilikte misafir ediyoruz" diye konuştu.

Saygılı da Kızılay'ın 37 ülkede 14,7 milyon insana yardım ettiğini belirterek, "Milletimizin misafirperverliğini 37 ülkede olduğu gibi bu ülkede de yetimlere göstermeye geldik" ifadesini kullandı.

Pakistan'a özgü yemek ve tatlıların ikram edildiği programda yetimlere bayramlık kıyafet dikimi için kumaş da hediye edildi.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.