Hava Durumu

Özhaseki, tazminat kazandı

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Cumhuriyet gazetesine açtığı manevi tazminat davasını kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2019 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2019 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Özhaseki, tazminat kazandı

Özhaseki'nin avukatı Mehmet Savruk, yaptığı yazılı açıklamada,  Cumhuriyet gazetesinin 16 Mayıs ve 2 Haziran 2018 tarihli nüshalarında "Ne  istedilerse vermişler, ne istedilerse almışlar" başlığı altında müvekkili Mehmet  Özhaseki'yi hedef alan, maksatlı ve kötü bir algı oluşturma amaçlı haberler  yayımladığını belirtti.

Söz konusu asılsız haberlerde, Kayseri Büyükşehir Belediyesinin,  tamamen yasal usul ve şartlara riayet ederek ihale verme olgusunun, Özhaseki'yi  FETÖ ile ilişkilendirme vesilesi yapıldığını ifade eden Savruk, belediyece  yapılan ihalelerle terör örgütü mensuplarının desteklendiği yönünde uydurma,  asılsız ve maksatlı haberler verilerek algı operasyonu yaratılmaya çalışıldığını  kaydetti.

Haberden dolayı Cumhuriyet gazetesi hakkında Kayseri 4. Asliye Hukuk  Mahkemesinde 2018/255 E. Sayılı dosya ile manevi tazminat davası açtıklarını  hatırlatan Savruk, şu bilgileri verdi:

"Yapılan yargılama sonunda, haberin asılsızlığı ve kötü amaçlı olduğu  tescillenmiş ve talebimiz mahkemece kabul görmüş, 10 bin lira manevi tazminatın  haksız fiil tarihinden itibaren faizi, mahkeme masrafları ve avukat ücretiyle  birlikte davalı gazeteden tahsiline karar verilmiştir. Tekzip yazımızı yasaya  uygun şekilde yayınlamayan gazete hakkında İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesinde  açılan ceza davası devam etmektedir. Ayrıca gazete yetkililerinin hakaret  suçundan dolayı yargılanmaları için Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat edilmiş  olup, soruşturma halen sürmektedir. Aynı gazetenin müvekkilim hakkında değişik  tarihlerde yayımladığı diğer asılsız, maksatlı ve yalan haberleriyle ilgili  manevi tazminat davamız ise Kayseri 2. Asliye Hukuk Mahkemesinin 2018/319 sayılı  dosyası ile devam etmektedir. Davalar sonuçlandıkça kamuoyu ayrıca  bilgilendirilecektir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.