Hava Durumu

Özel yetenek sınavı için başvuru tarihleri açıklandı

Girne Amerikan Üniversitesi'nin (GAÜ) Sahne Sanatları Yüksekokulu, Drama ve Oyunculuk Bölümü Özel Yetenek Sınavı için başvuru tarihleri açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2017 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2017 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Özel yetenek sınavı için başvuru tarihleri açıklandı

Konuyla ilgili GAÜ Sahne Sanatları Yüksekokulu, Drama ve Oyunculuk Bölümünden yapılan açıklamada, GAÜ Drama ve Oyunculuk bölümünün bu yıl 3'sünü gerçekleştirdikleri Tiyatro günleri ile her yıl Dünya Tiyatrolar gününde GAÜ'yü, adanın sanat çekim merkezi haline getirdiği bildirilirken, 1 hafta boyunca, alanında otorite sahibi sanatçılar ile Drama ve oyunculuk öğrencilerini bir araya getirerek workshoplar gerçekleştirdikleri ifade edildi.
21-22 Haziran 2017 tarihinde gerçekleşecek olan özel yetenek sınavı ile ilgili yapılan açıklamada ise, özel yetenek sınavının 2 aşamada gerçekleşeceği ve başvuruların son güne kadar devam edeceği bildirildi.


Ayrıca, KKTC Vatandaşlarının GAÜ Burs sınavından aldıkları burslardan faydalanabileceği ifade edilen açıklamada, TC Vatandaşı adayların ise YGS puan türlerinin herhangi birinden 150.00 puan barajını aşmış olmaları gerektiği belirtildi.
GAÜ Drama Oyunculuk Bölümü Özel Yetenek Sınavı ile ilgili ayrıntılar şunlar: 
"1. AŞAMA: Adaylar, bir komedi ve bir dram/tragedya olmak üzere iki tirad hazırlayacaktır. Adaydan ayrıca bir şiir okuması ve şarkı söylemesi istenebilir. Adaya karakterin analizi seçtiği eser, yazarı, yazarın yaşadığı dönem ve diğer eserleri ile ilgili sorular sorulabilir. Doğaçlama ve temrinler yaptırılabilir.
2. AŞAMA: Müzik kulağı, beden koordinasyonu ve ritim duygusuna sahip olup olmadığı kontrol edilir. Adaydan bir şiir okuması ve şarkı söylemesi istenebilir. Adaylara genel kültür ve mesleki formasyon düzeylerini saptamaya yönelik sorular sorulur. Adaylar ayrıca, gerek duyulduğu takdirde, sınavda kendilerine jüri tarafından sınav günü verilecek bir kısa parçayı oynarlar.
Öğrencilerin sınav saatinden en az 1 saat önce sınav yerinde hazır bulunmaları gerekmektedir. Adayların her bir aşama için sınava giriş sırası, başvuru numaralarına göre belirlenecek ve adaylara sınav öncesi bildirilecektir. İki aşamada da başarılı olup kayıt yaptırmaya hak kazanan aday öğrenciler 4 yıllık akademik eğitimlerini Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Kampüsü'nde alacaklardır. Kontenjan 15 öğrenciyle sınırlıdır.
Öğrencilere yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75, yüzde 100 burs imkanı verilmektedir.
Başvuruda istenilen belgeler:
2017 ÖSYM Sonuç Belgesi ve bir fotokopisi. (Adayın, programa başvuracağı yıl Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girmiş ve YGS puanlarından en az birinin 150 ve üzeri olması gerekmektedir).
Lise Diploması aslı ve fotokopisi.
Başvuru formu (kayıtta okuldan da alınabilir).
Dört adet vesikalık fotoğraf, (fotoğraflar son altı ay içinde, önden, başı ve boynu açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalıdır).
Nüfus Cüzdanı'nın aslı ve bir fotokopisi.
Başvuru ücreti: 50 tl
Ayrıca, 21-22 Haziran 2016, tarihlerinde, GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi, Girne Kampüsü, Sahne Sanatları Yüksekokulu Binasında yapılacak sınavlar için detaylı bilgiye, 0392 650 2000 - 1454 numaralı telefondan ya da, levetsuner@gau.edu.tr e-mail adresinden ulaşılabileceği ifade edildi".

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.