Hava Durumu

Özel Nova'dan burs desteği

Özel Nova Fen ve Anadolu Lisesi, akademik, spor ve sanat alanlarında başarılı olan öğrencilere yüzde 80'e varan burslar verecek.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2018 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2018 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Özel Nova'dan burs desteği

Eğitimde kalite ve başarıları ile fark yaratan seçkin, örnek ve öncü bir kurum olmak vizyonuyla eğitim ve öğretime devam eden Özel Nova Fen ve Anadolu Lisesi, başarılı olan öğrencilerle birlikte sanat ve spor alanlarında aktif bir şekilde yer alan öğrencilere burs verecek. Özel Nova Fen ve Anadolu Lisesi, akademik, spor ve sanat dallarında başarılı olanlara yönelik verilecek bursun yanı sıra 13 Ocak 2018'de 8, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine açık olacak şekilde bursluluk sınavı da düzenleyecek. Bursa geneli tüm özel resmi okulların 2017 - 2018 Eğitim Öğretim yılında 8, 9, 10 ve 11.sınıflarına devam eden her öğrencinin katılma hakkı kazanacağı bursluluk sınavında başarılı olan öğrenciler de burs hakkı kazanacak.

BAŞARI BİZİ İÇİN ÖNEMLİ

Konuya dair değerlendirme yapan Özel Nova Fen ve Anadolu Lisesi Kurucusu Canan Topsakal, "Biz sadece akademik anlamda değil, spor ve sanat alanında başarılı olan öğrencilerimize de burs vereceğiz. 20 akademik, 20 spor, 20 de sanat dalında olmak üzere 60 kişiye yüzde 50 ile 80 arasında bir burs imkânı sağlayacağız. Sadece akademik gelişmişlikle sosyal hayatı geliştirebilmemiz mümkün değildir. Bu anlayışla yola çıkarak sanat ve spor gibi önemli alanlarda öne çıkan öğrencilerimize destek olmak, biz eğitimciler için bir sorumluluk. Çünkü maalesef ülkemizde spor veya sanatla uğraşan öğrencilerimiz eğitim hayatlarını sürdürmekte maddi, zaman ve zihin olarak zorluk çekebiliyorlar. Bizler profesyonel olarak spor yapan ve sanatla uğraşan bir yandan da öğrenimlerine devam etmek isteyen öğrencilerimize fırsat tanıyoruz" dedi. 13 Ocak 2018 Cumartesi günü bursluluk sınavı da düzenleyeceklerini ifade eden Topsakal, "İki seans halinde yapılacak olan sınavda 1. Seans: 10.00 - 12.30, 2. Seans ise 14.00 - 16.30 olarak belirlendi. Sınav başvuruları 11 Ocak Perşembe gününe kadar sürüyor. Katılmak isteyen herkesi bekliyoruz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.