Hava Durumu

Özel Harekat Timleri dualarla uğurlandı

Diyarbakır'dan Afrin'e takviye olarak gönderilen Polis Özel Harekat timleri için tören düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2018 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2018 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Özel Harekat Timleri dualarla uğurlandı

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör unsurlarına yönelik sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı'na takviye olarak Diyarbakır'dan gönderilecek Polis Özel Harekat timleri için uğurlama töreni düzenlendi. Özel Harekat Şube Müdürlüğünde düzenlenen törene, Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile kent protokolü katıldı. Tören, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Daha sonra, harekata katılacak polis ve katılımcılara hitaben konuşan Vali Güzeloğlu, her biri kahramanlığın, cesaretin ve kararlılığın simgesi olan Özel Harekat Teşkilatı'nın ve personellerinin seçkin mensuplarını Afrin'e uğurladıklarını belirtti. Güvenlik güçlerinin, büyük devletin ve milletin sonsuza kadar payidar olması, şanlı bayrağın semalarda bağımsız ve özgür olarak dalgalanması, ezanın göklerden ve semalardan hiç dinmemesi adına bir sefere çıktıklarını vurgulayan Güzeloğlu, "Bizler bir büyük medeniyetin ve geçmişin temsilcileri olarak tarihin her döneminde adaleti, hakkı, bu noktada barışı ve esenliği temin eden, her noktada mağdurun, mazlumun yanında yer alan ve hakkı tutup kaldıran bir büyük milletiz. Bu uğurda nice şehitleri ve kahramanları kara toprağa, gül bahçesine girercesine yolcu eylemişiz. Rabbim tüm şehitlerimizin razı olsun, makamları cennet ve inşallah Peygamberimiz komşuları olsun. Bu imanla, bu kararlılıkla yetişen, annesinden helal sütü alan, babasından hayır duası alan her bir evladı, bu değerlerin, devletin ve milletin bekasının sarsılmaz, yorulmaz bekçileridir. Hepiniz ve hepimiz bu değerler uğruna hayatını feda etmek ve eylemek üzere kabirleşmiş ve ant içmişiz alışmışız. Ülkenin içinde ve dışında son hain etkisiz hale getirilene kadar devlet ve millet düşmanları bu noktada devletin ve milletin kararlılığı karşısında yok olana kadar bu mücadelede sonsuza kadar bir kararlılığı temsil etmekteyiz" dedi.



"Gazanız ve seferiniz mutlu olsun"
Dün uğurlanan Jandarma Özel Hareket personelleri ve güvenlik korucuları gibi bugün polislerin de Diyarbakır'da herkesin duasıyla yola çıktıklarını anlatan Vali Güzeloğlu, şunları söyledi:
"Gazanız mübarek olsun, Allah sizleri her daim muzaffer eylesin, bu sefer de sağ salim hepinizi sevdiklerinize ve bize rabbim kavuştursun inşallah. Bilin ki bu yolculuk sizden önceki ecdadımızın, ceddimizin çıktığı seferlerin yolculuğudur. Bilin ki bu temsil ettiğimiz kararlılık, bu ülkenin her bir köşesinde bulunan ve bu ülkenin her bir köşesinde anılan kahramanların yoludur. Biz hayatı bu değerler uğruna feda ederek büyüyen, güçlenen ve bu kararlılığıyla, sarsılmaz imanıyla büyük olan bir milletiz. Herkes şunu bilmeli ki bu büyük devlet ve millet, şartları ne olursa olsun bu değerler uğruna ve sadece kendimize ait olmayan insanlık değerleri adına da bunu göstermekten kaçınmayan ve Allah'ın izniyle de bütün bu kararlılığıyla muzaffer olan bir büyük milletiz. Rabbim bu değerler uğruna bugüne kadar içinde bulunduğumuz kahraman teşkilatımız dahil şehit olan bütün şehitlerimizden razı olsun, onları yetiştiren anne ve babalardan razı olsun. Bugün burada bulunan dualarıyla evlatlarını, yakınlarını, sizleri bu kazaya, bu sefere uğurlayan bütün aile fertlerimizden de razı olsun. Sizler inanıyorum ki çelikleşmiş iradenizle, sarsılmaz imanınıza sizden önce sefere çıkan tüm kahramanlar gibi her noktada ve her daim muzaffer olacak ve inşallah şanlı bayrağımızı gönlerde ezanımızı semalarda sonsuza kadar inşallah semalarda tutacaksınız. Hepinizi bu duygularla tek tek kutluyor, bu imanı temsil ettiğiniz için milletimiz adına teşekkür ediyor, gazanız ve seferiniz mübarek olsun diyorum."
Konuşmalarının ardından Vali Güzeloğlu ve protokol üyeleri, Özel Harekat Polislerine Kuran-ı Kerim ve Türk bayrağı takdim etti. Daha sonra kurban kesimi yapılarak, yapılan duanın ardından Polis Özel Harekat timleri Afrin'e uğurlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.