Hava Durumu

Öyle ya da böyle CHP'de bir  değişim olacak

Bekir Bozdağ'dan çok konuşulacak İnce iddiası.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2018 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2018 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Öyle ya da böyle CHP'de bir  değişim olacak

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile ilgili "Bazı duyumlar  geliyor 'hemen genel başkanlığa oynamayacak, gözünü İstanbul'a koymuş' diyorlar.  Şu anda 'onun hedefi cumhurbaşkanlığı falan değil bir yere belediye başkanı olmak  için yatırım yapıyor' diyorlar, bakalım göreceğiz" açıklamasını yaptı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, 24 TV kanalında katıldığı programda yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Anadolu Ajansının, FETÖ darbe girişiminin kilit ismi firari Adil Öksüz'ün Almanya'da bir evde saklandığına ilişkin haberinin hatırlatılması üzerine Bozdağ, Adil Öksüz'ün yurt dışında olduğuna dair çok ciddi duyumlar bulunduğunu söyledi.

Öksüz'ün, Almanya'da olduğuna ve kaldığı eve dair haberlerin medyada yer aldığını, Almanya'da da bu konuda bazı basın yayın organlarında açıklamalar çıktığını anımsatan Bozdağ, şunları söyledi:

"Adil Öksüz şu anda Türkiye tarafından aranan bir suçlu. Bulunduğu zaman Türkiye'ye getirilecek, yargılanacaktır. Burada bizim Alman hükümetinden bir beklentimiz var; Türkiye'de yayınlanan bu haberler, Almanya'da da yayınlandığı için, Adil Öksüz'ün Almanya'da olup olmadığına, Almanya'da ise nerede olduğuna dair Alman hükümetinin araştırma ve açıklama yapması lazım. Biz Almanya'dan 15 Temmuz darbe teşebbüsünün en önemli sanıklarından birisi olan Adil Öksüz konusunda, Türkiye'de çıkan haberleri ve bizim bu çağrılarımızı dikkate alarak Almanya'da bu konuyu detaylı şekilde araştırmasını ve buna göre bir açıklama yapmasını bekliyoruz. Bizim böyle bir hakkımız var. Zira yayınlanan bu haberler, gelen istihbari birtakım değerlendirmeler, bunlar Adil Öksüz'ün Almanya'da olduğuna dair birtakım şüpheler ortaya koyuyor ve Anadolu Ajansının son haberi, çok net bazı veriler de ortaya koydu."

Bozdağ, bu konuda Türkiye ile Alman hükümetinin bir dayanışma içinde olması gerektiğini, 15 Temmuz'daki cinayetlerin, işlenen suçların en önemli faillerinden birinin bulunduğunda, Almanya tarafından Türkiye'ye iade edilmesinin beklendiğini kaydetti. 

"Adil Öksüz'ün profesyonel yardım aldığını düşünüyor musunuz?" sorusunu Bozdağ, şöyle yanıtladı:

"Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Fetullah Gülen, terörist başı Gülen başta olmak üzere, teröristlerin tamamının bazı ülkeler tarafından alenen göstere göstere himaye edildiğini daha önce ifade ettim. Şu anda terörist başı Gülen ve teröristlerin önemli bir kısmı ABD tarafından aleni bir şekilde himaye ediliyor, kollanıyor. Rahat hareket etmelerine ve Amerika'nın hakim olduğu yerde Türkiye aleyhine her türlü terör faaliyetini herhangi bir kısıta mahal olmadan devam ettirdiğini, Yunanistan'da da görüyoruz. Darbeye karışan terörist FETÖ-PDY'ci askerlerin orada nasıl bir muameleye tabi tutulduğunu görüyoruz. Almanya'da da şu anda FETÖ-PDY mensubu teröristler orada himaye görüyorlar. Bugüne kadar Almanya'dan bunların Türkiye'ye iade edildiğine veya bunlara dair bir adli süreç başlatıldığına dair herhangi bir haber yok, herhangi bir adli işlem bugüne kadar yapılmadı. Pekçok Batı ülkesinde de bu böyle, yapılmadı. Başka ülkelerde yapılıyor, yapılmaya da devam ediyor. Biz Almanya'dan da bu konuda adli süreçlerin başlatılması, Alman hukukunun işletilmesi, iki ülke arasındaki anlaşmaların gereğinin yapılmasını bekliyoruz. Çünkü iki ülke arasındaki anlaşmalar bu konuda Alman hükümetine de Alman devletine de bazı sorumluluklar yüklüyor. Bu sorumlulukların gereğinin yerine getirilmesi lazım."

Diğer terör örgütü üyelerinin de bazı Avrupa ülkelerinde ve Almanya'da himaye edildiğini dile getiren Bozdağ, şöyle devam etti:

"Almanya'da da FETÖ-PDY'li teröristlerin himaye edildiğini görüyoruz. Tıpkı PKK, PYD, YPG, DHKP-C teröristlerinin himaye edildiği gibi, FETÖ'lü teröristlerin de himaye edildiğini görüyoruz. Adil Öksüz de bu teröristlerin içinde önemli bir isim. Profesyonel bir destek almadan Türkiye dışına çıkması, herhangi bir ülkede varlığını sürdürmesi, hayatın olağan akışına uygun düşmüyor. Profesyonel destek aldığına ilişkin kanaatim var. Bu, herhangi bir bilgiye dayanmıyor ama hayatın olağan akışına aykırı. Çünkü Türkiye'de Adil Öksüz'ün kimliğinin ortaya çıkmasından itibaren adeta 81 milyon seferber oldu. Buna rağmen Adil Öksüz bulunamadı. Türkiye sınırları dışına çıktıysa bu da ayrı bir profesyonel destekle olmuş olabilir."

Bozdağ, Kandil'de yürütülen terör operasyonunu değerlendirerek, terörün ve teröristin bulunduğu her yerin Türkiye için tehdit ve yok edilmesi gereken bir hedef olduğunu söyledi.

Terörle mücadelede yeni bir politikayı hayata geçirdiklerini vurgulayan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Şehirlerimizi yaşanmaz hale getiren, bölgedeki insanlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden terör örgütüne karşı kararlı bir mücadele sürdürdük. Bundan sonraki süreçte de dağlarda, ovalarda, inlerde, mağaralarda nerede terörist varsa onları bulunduğu yerde etkisiz hale getirmeyi hedefleyen bir mücadeleyi yürütüyoruz. Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatlarıyla sınırlarımızın ötesinde Türkiye'ye yönelen terör ve güvenlik tehditlerini ortadan kaldırmak için de adımlar attık. Irak'ın kuzeyinde de PKK terör örgütünün etkinliğini biliyoruz. Bu terör örgütünün beyni Kandil'de. Terör örgütünün oradan hem Türkiye hem de bölgemize terör ihraç ettiğini hep beraber biliyoruz. O nedenle Irak'ın kuzeyinde de Türkiye'ye yönelen terör tehditlerini, sınırımızın ötesinde karşılamak ve orada etkisiz hale getirmek, bulunduğu yerde imha etmek bizim görevimizdir. Devletimizin uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru haklarından bir tanesidir. Irak'ın kuzeyinde bir operasyon devam ediyor. Her an herşey olabilir. Nitekim uçaklarımız Kandil'i bombaladı. Yinede gerektiğinde, gerekenler tereddütsüz yapılacaktır. Terörle mücadele seçim var diye askıya alınamaz. Terörle mücadelenin gerektirdiği kurallar neyse kesintisiz devam edecektir."

Bozdağ, CHP'nin operasyonlara karşı tavırlarını eleştirerek, "Kandil'e ilişkin harekat söz konusu olduğunda 'Her an herşey olabilir' dediğimizde, terör örgütü PKK'dan önce açıklama yapıyor. 'Biz Kandili vuracağız' diyoruz, ses daha vurmadan CHP'den geliyor. Onların endişesi terörün belinin kırılmasından. Neden? Terörün beli kırılırsa AK Parti'ye yazar. 'Aman terörün beli kırılmasın, AK Parti'ye de yazmasın.' Bu kadar kötü bir anlayışı, vatan, millet ve devlet ülküsünden yoksun bir anlayışı kabul etmemiz mümkün değil." ifadelerini kullandı.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Korgeneral İsmail Metin Temel ile ilgili sözlerine değinen Bozdağ, terörle etkin şekilde mücadele sürdüren bir komutana yönelik "apoletlerini sökeceğim" açıklamasının izah edilemeyeceğini kaydetti.

'OHAL uzatılmayarak kaldırılabilir'

Bozdağ, OHAL ile ilgili soruyu şöyle yanıtladı:

"Cumhurbaşkanımız seçimden sonra OHAL'in kaldırılmasının gündeme getirileceğini söyledi. OHAL'in, özellikle FETÖ ve diğer terör örgütleriyle etkin mücadelede gelinen mesafede önemli bir katkısı vardı. Türkiye'de OHAL'in ilan edilişinden bugüne geçen süre bu temmuz ayında 2 yıl olacak. Bu sürede gerçekten kararlı bir mücadele ortaya kondu. Vatandaşımızın gündelik hayatında bir değişiklik olmaması konusunda büyük hassasiyet gösterildi. Sadece hedef, terör örgütleri ve teröristler oldu. Bunların üzerine gidildi. Bunun üzerinden Türkiye'de olumsuz algılar yaymak isteyenler oldu. Yeni dönemde yeni bir sayfa açacağımızı ifade ettik. Seçimden sonra OHAL'in kaldırılması gündeme gelecek. Kaldırma nasıl olabilir? 19 Temmuz'da süre doluyor. Hükümet OHAL'in uzatılmasına ilişkin yeni bir karar alıp parlamentoya tezkereyi göndermez, parlamento bu konuda bir karar vermezse ayın 19'unda kendiliğinden sona erer. Diyelim ki hükümetimiz bir karar aldı ve uzattı ama ağustos geldiğinde 'Kaldıralım' dedi. O zaman kaldırma prosedürü uygulanacaktır. Şu anda bu konuda irade, OHAL'in kaldırılacağı iradesidir. OHAL, uzatılmayarak kaldırılabilir. Bu konuda irade ortaya çıkmıştır. OHAL'in yeni dönemde kaldırılması ilk gündemimize alacağımız konulardan birisi olacaktır."

Bedelli askerlik

Bozdağ, bedelli askerlikle ilgili soruyu yanıtlarken de TSK'nın ihtiyaçları dikkate alınarak bedel ve yaş sınırı belirleneceğini ve ona göre adım atılacağını bildirdi.

Muharrem İnce iddiası

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile ilgili "Bazı duyumlar geliyor 'hemen genel başkanlığa oynamayacak, gözünü İstanbul'a koymuş' diyorlar. Şu anda 'onun hedefi cumhurbaşkanlığı falan değil bir yere belediye başkanı olmak için yatırım yapıyor' diyorlar, bakalım göreceğiz. Öyle ya da böyle CHP'de bir  değişim olacak ama nasıl olacağını hep beraber göreceğiz." açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.