Hava Durumu

Otopark operasyonuna 10 tutuklama

Antalya'da otopark işletmelerinden haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla adliyeye sevk edilen 17 zanlıdan 8'i polis 10 kişi tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2018 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2018 10:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Otopark operasyonuna 10 tutuklama

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, 2 hafta önce Antalya Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde bazı görevlilerin otopark işletmecileri ile belirli bir menfaat çerçevesinde anlaştıklarını, yasak yere park edilen araçları asli görevleri olmasına rağmen para karşılığında çektirdiklerini tespit etti.

Araştırmayı derinleştiren ekipler, şüphelilerin bazı araçların sahiplerinin araç çekilmeden olay yerine gelmesine rağmen aracı teslim etmeyerek otoparka çekilmelerini sağladıkları, trafiği engellemediği halde gece geç saatlerde ara sokaklara park eden araçları da çektirdikleri ve bunun karşılığında da araç başına otopark sahibinden para aldıkları belirledi. Şahısların ne kadar çok araç çektirirse o kadar çok para alacakları için mümkün olduğu kadar fazla araç çektirmeye gayret ettikleri tespit edildi.


6 aylık teknik projeli takip sonucunda Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla harekete geçen Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü timleri, geçtiğimiz gün sabah saatlerinde ikisi otopark olmak üzere 18 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli biri müdür rütbesinde, 8 polis ile otopark sahibi ve çalışanı toplam 17 kişi gözaltına alındı.

8 polis tutuklandı
Dün emniyetteki sorgularının ardından hakim karşısına çıkan 17 şüpheliden aralarında Trafik Denetleme Şube Müdürü M.S.'nin bulunduğu O.Ö, A.S, C.D, Ç.T, İ.S, M.Y, M.E.K, M.A, ve Ö.A. tutuklandı, A.E, C.K.K, M.H.T, D.T, İ.A, M.B, Ö.E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklananlardan 8'inin polis, 2'sinin ise otopark çalışanı olduğu öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.