Hava Durumu

Otomobilin zulasından 18 kilo esrar çıktı

Adana'da hassas burunlu narkotik köpeği "Kanas" şüphelenilen otomobilin tampon boşluğunda 18 kilo esrar buldu. Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız, uyuşturucuya geçit vermeyecekleri mesajını verdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2017 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2017 10:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Otomobilin zulasından 18 kilo esrar çıktı

Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri dün gün boyu 'Poyraz" adını verdikleri operasyonlarla uyuşturucu tacirlerini yakalamak için şehrin her tarafına ani baskınlar yaptı. Bu baskınlara narkotik ekiplerinin hassas burunlu uyuşturucu köpekleri "Pars" ve "Kanas" da katıldı. Operasyonlarda 11 kişi gözaltına alınırken 175 paket skunk adı verilen piyasa değeri 8 bin 650 lira olan uyuşturucu, 1 kilo 800 gram kubar esrar, 2 paket eroin, 28 uyuşturucu hap, 1 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği, 2 hassas terazi ele geçirildi. 
Poyraz operasyonunun en sonunda ise Ömer U. yönetimindeki bir otomobilden şüphelenen polis otomobili Sarıçam ilçesinde durdurdu. Polisin otomobilde yaptığı aramaya hassas burunlu "Kanas" isimli uyuşturucu köpeği de katıldı. Polis, köpeğin otomobilin alt tarafına tepki vermesi üzerine aracı bir tamirhaneye götürerek çalışma yaptı. Çalışmada otomobilin altında tampon boşluklarına gizlenmiş paketler halinde 18 kilo esrar saklandığı tespit edildi. Esrarlar tek tek çıkarılırken zanlı ise sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. 
Polis bir gün boyunca yaptığı operasyonda ele geçirilen malzemeleri sergiledi. Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız da narkotik ekiplerini tebrik ederek açıklamalarda bulundu.

"Poyraz rüzgarlarıyla inşallah bu illeti süpüreceğiz"
Yıldız, operasyonun adını poyraz koyduklarını belirterek, "Poyraz rüzgarlarıyla inşallah Adanamızdan uyuşturucu illetini süpüreceğiz. Bu konuda vatandaşlarımızın ciddi bir desteği var buradan teşekkür ediyorum. Yaklaşık 18 kilo kadar esrar maddesi, 1 kilo 800 gram skunk dediğimiz genetiği değiştirilmiş esrar maddesi, iki paket içerisinde eroin maddesi, 28 adet extacy hap ve bir ruhsatsız silah ile bir av tüfeği ele geçirildi. Narkotik timlerimiz sokakta çalışmalarına devam ediyorlar. Skunk maddesi genetiği değiştirilmiş ve gerçekten etki alanı çok yüksek olan bir madde. Yaptığımız çalışmalarda bu maddeye bu çapta ilk defa rastladık mücadelemiz sonuna kadar devam edecek" dedi.
Yıldız, bu illetten gelen gelirin terör kaynaklı kullanıldığını herkesin bildiğine dikkat çekerek şöyle devam etti:
"Uyuşturucunun kökünü kazırsak terörün de kökünü kazımada bir adım atmış oluruz. Evlatlarımız bizim geleceğimiz bu konuda ailelerimiz mutlaka duyarlı olsunlar çocuklarımızın nereye gittiğini ne yaptığını mutlaka kontrol etsinler. Elbette ki aile bilinci içinde takip ediyorlar ancak yapısal olarak değişiklikler gözlemledikleri zaman lütfen bizlerle irtibat kursunlar. Uyuşturucuyla mücadelede 0552 155 01 01 narko mobil uyuşturucu hattından bizlere ulaşabilirler. Bizim en önemli yardımcılarımızdan Pars ve Koko. Bir araç içerisinde alınan uyuşturucuda Pars'ın etkisi oldu, skunk maddesinde ise Koko bize yardımcı oldu."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.