Hava Durumu

ÖSYM duyurdu! Sınav soruları ve yanıtları erişime açıldı...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2005 ve 2017 arasında yapılan ÖSS, YGS ve LYS soruları ÖSYM'nin internet sitesinde yayınlandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2018 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2018 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
ÖSYM duyurdu! Sınav soruları ve yanıtları erişime açıldı...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2005 yılından itibaren düzenlene üniversite sınav sorularını internet sitesinde yayınladı. Bu yıl üniversite sınavlarına girecek adaylar için 2005 ve 2009 yıllarında tek aşamalı olarak ve Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve 2010-2017 arasında iki aşamalı olarak yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavları (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) ait tüm soruları erişime açtı.

ÖSYM bilindiği üzere sınav sorularını bir dönem resmi internet sitesi üzerinden yayımlamaktaydı. Ancak sonradan alınan kararlar ile sorular sadece belirli zaman aralıklarında sınava giren öğrenciler için paylaşıldı.

Daha sonrasında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aldığı karar ile soruların sadece belirlenecek yüzdesinin yüzde 10'unun kamuoyuna duyurulacağını belirtmişti. Buna göre sorular artık havuzdan seçileceği için böyle bir uygulamaya gidiliyordu fakat bugün ÖSYM'den önemli bir açıklama yapıldı.

ADAYLAR BU SINAV SORULARI İLE YANITLARINA NASIL ULAŞACAK?

 Buna göre adayların hemen http://osym.gov.tr/TR,15045/osys-cikmis-sorular.html linkini kopyalaması ve tarayıcılarının url bölümüne yapıştırması gerekmektedir. Bu link üzerinden adaylar 2017 dahil geçmişe yönelik tüm üniversite sınav soruları ve cevaplarına ulaşabilir istediği soruya bakabildiği gibi cevabını da öğrenebilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.