Hava Durumu

ÖSYM'den YKS tercihi yapacaklara hatırlatma

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 2019 YKS'nin tercih dönemine ilişkin sosyal medya hesabından hatırlatmada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2019 09:01
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2019 09:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
ÖSYM'den YKS tercihi yapacaklara hatırlatma

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2019-YKS) tercih sürecine ilişkin hazırlanan video ile adaylara hatırlatmalarda bulundu.

Aygün, Twitter hesabından "2019-YKS tercih sürecindeki adaylarımıza bazı hatırlatmalar" mesajıyla, 15-16 Haziran'da uygulanan 2019-YKS'ye yönelik video paylaştı.

"KILAVUZU DİKKATLİ ŞEKİLDE OKUYUN"

ÖSYM'nin internet sitesinden erişilebilen 2019-YKS Yükseköğretim

Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nun dikkatli şekilde okunmasının istendiği videoda, elektronik ortamda yapılan tercih işlemi sırasında gerekli şifrenin başkalarıyla paylaşılmaması uyarısında bulunuldu.

BAZI HATIRLATMALAR YAPILDI

Yükseköğretim programlarına başvurabilmek için en az kaç puan alınması gerektiği bilgisinin verildiği videoda, ön lisans programlarını tercih edebilmek için TYT puan türünde en az 150, özel yetenek gerektiren lisans programlarına ön kayıt yaptırabilmek için TYT puan türünde en az 150, merkezi genel yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde en az 180 puan almak gerektiği hatırlatıldı.

O TERCİHLER GEÇERSİZ SAYILACAK

Videoda, 23-29 Temmuz tarihlerindeki tercih süresi içinde, yapılan tercihlerin güncellenebilme imkanı olduğu belirtilerek, ÖSYM'nin internet sitesinden yapılmayan tercihlerin geçersiz sayılacağı uyarısında bulunuldu.

ENGELLİ ADAYLARA ÖNERİLER

Engelli adaylara yönelik önerilerin yer aldığı videoda, özel yetenek gerektiren yükseköğretim programlarına öğrenci alımının nasıl olacağı noktasında da bilgi veriliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.