Hava Durumu

Ortalık duruldu, fırsatçılar yine aynı!

Ekonomik dalgalanmayı fırsat bilen ve fahiş fiyatlara zam yaparak vatandaşları zora sokan bazı kesimler, doların yüzde 10'a yakın değer kaybetmesinin ardından geri adım atmıyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2018 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2018 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Ortalık duruldu, fırsatçılar yine aynı!

Ekonomik dalgalanmayı fırsat bilerek, girdi maliyetlerini gerekçe gösterip fahiş zamlarlar vatandaşların canını yakan bazı kesimler, doların yüzde 10'a yakın değer kaybetmesinin ardından geri adım atmıyor.

Emperyalist Batı'nın döviz saldırı karşısında yaklaşık 2 ay önce 7 liranın üzerine çıkan dolar, son günlerde 5,50 seviyelerine kadar indi. Yine euro da 6,5 seviyesinin altına kadar düştü.

Türk lirasının dolar ve euro karşısındaki değer kazanması, ithalat ürünlerinin girdi maliyetlerini öne sürerek fahiş zamlarla piyasayı allak bullak eden, vatandaşın canını yakan fırsatçılar tarafından görülmedi.

VATANDAŞLARIN BÜYÜK TEPKİSİ

Dövizdeki düşüşün ardından piyasada bir rahatlama, çarşı pazar ürünlerinde indirim bekleyen vatandaşlar, bu duruma büyük tepki gösterdi.

Vatandaşlar, sosyal medya aracılığıyla, yapılan zamların geri alınması için çağrıda bulunurken, TürkiyeTürkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken de "Döviz kurunun yükselişine göre zam yapanlar, yine döviz kurunun düşüşüne göre indirime gitmeli ve bu iş ranta çevrilmemeli" açıklaması yaptı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, döviz kurlarının yükselişiyle ürünlerine anında zam yapanların, döviz düştüğü zaman aynı hızla indirime gitmediğine dikkati çekerek, mağazalarındaki tüm ürünlere zam yapanların şu an yalnızca belli kalemlerdeki ürünler için sadece yüzde 10 indirim yaptığını hatırlattı.

YÜZDE 10 İNDİRİM YETERLİ DEĞİL

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı kapsamındaki indirim kampanyasını adeta kar kampanyasına çevirdiler. Zaten bu mücadele kampanyası başlamadan önce tüm ürünlere yüzde 50'nin üzerinde zam yapılmıştı. Şimdi yalnızca belli başlı ürünlerde yüzde 10 indirim yapmak yeterli değil" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da, Türkiye ekonomisinin spekülatif atakları başarıyla savuşturduğunu ifade ederek, "Türkiye ekonomisinde ve finansal piyasalarda yaşanan tüm bu dalgalanma süreci durdu, güçlü bir şekilde stabilize olarak, sağlam adımlarla yoluna devam etmeye başladı" değerlendirmesini yaptı.

Bu çağrılar karşısında hala fırsatçıların indirime gitmemesi vatandaşın tepkisini çekiyor.

(KAYNAK:DİRİLİŞ POSTASI)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.