Hava Durumu

Onur Kıvrak değer kaybı yaşıyor

Trabzonspor'da 10. yılını geride bırakmaya hazırlanan kaleci Onur Recep Kıvrak, Teleset Mobilya Akhisarspor maçında alınan 6-1'lik yenilgiyle kariyerinde kalesinde en çok gol gördüğü dönemi yaşadı.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2017 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2017 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Onur Kıvrak değer kaybı yaşıyor

Süper Ligin 8. haftasında sahasında Teleset Mobilya Akhisarspor'a 6-1 mağlup olan Trabzonspor'da takım kaptanı kaleci Onur Recep Kıvrak, kariyerinin en acı dönemini yaşadı. Bordo-mavili takımın başarılı kalecisi, bir dönem Avrupa'nın en az gol yiyen kalecileri arasında yer alırken bu sezon ise savunmada yaşanan hatalar nedeniyle kalesinde en çok gol gören kaleciler arasına girdi.

EN KÖTÜ SEZON

Süper Lig'de Trabzonspor formasıyla 10. yılını geride bırakmaya hazırlanan kaptan Kıvrak, 2017-2018 sezonunda adeta kabus yaşıyor. Milli kaleci, bir dönem Avrupa'nın 5 önemli ligi olan Almanya, İspanya, İngiltere, İtalya ve Fransa liglerinde mücadele eden ilk 5 takımların kalecilerinin performanslarını geride bırakırken, bu sezon ise kariyerinin en kötü sezonunu yaşıyor. Trabzonspor'un, Karşıyaka'dan kadrosuna kattığı ve 15 Ocak 2008'de sözleşme imzaladığı Onur Recep Kıvrak, söz konusu tarihten bugüne kadar 218 maçta forma giydi. Onur, bugüne kadar oynadığı maçların hiç birinde 6-1'lik skorla karşı karşıya kalmazken, Teleset Mobilya Akhisarspor karşılaşmasında ise kalesinde 6 gol görerek kariyerinin en fazla golünü yediği maçı yaşadı. Başarılı kaleci, bordo-mavili takımın son yıllarda aldığı başarısız sonuçların ardından değer kaybı yaşadı. 2014 yılında 12 Milyon Euro'yu gören oyuncu, 3 sezonluk bir dönemde 7 Milyon Euro değer kaybederek 5 Milyon Euro'ya geriledi. (İHA)

TEKNİK DİREKTÖR DAYANMIYOR

Trabzonspor, 44 yıllık Süper Lig geçmişinde bugüne kadar 31 teknik adamla çalışırken, 48 kez ise hoca değişikliğine gitti. Yaşanan değişiklikler nedeniyle birçok teknik direktörün çeşitli dönemlerde görev aldığı bordo-mavililer, 21 yerli, 10 yabancı antrenör ile çalıştı. Süper Lig'e 1974-1975 sezonunda çıkan Trabzonspor, o günden bu zamana kadar söz konusu dönemler içerisinde 31 teknik adamla çalıştı. Karadeniz ekibinde Trabzonlu 10 teknik adam görev yaparken, 2 teknik sorumlu ise takımın başında kısa süreli görev aldı. Trabzon dışından 7 teknik direktör ve 1 teknik sorumluya emanet edilen bordo-mavili takımda, 10 da yabancı teknik direktör görev aldı. Trabzon temsilcisinin başında 3 Alman, 3 Belçikalı, 1 Brezilyalı, 1 İngiliz, 1 Boşnak ve 1 Gürcü teknik direktör görev aldı. 11 sezon bordo-mavili takımda teknik direktör olarak görev yapan Ahmet Suat Özyazıcı en çok görev alan teknik direktör olarak ön plana çıkarken, en az görev alan isim ise takımın başında 3 hafta kalan Alman çalıştırıcı Werner Biskup oldu. Trabzonspor'un en başarılı teknik adamları Ahmet Suat Özyazıcı ve Özkan Sümer olarak göze çarparken, son dönemlerde Karadeniz ekibinde görev yapan teknik direktörler arasında başarıları ile göze çarpan isim de Şenol Güneş. Güneş döneminde Trabzonspor, 3 kez şampiyonluğun kapısından dönerken, bu dönemde 3 Temmuz şike süreci yaşandı. Ayrıca Trabzonspor'da bazı sezonlarda 3 teknik adamın bir sezonda görev aldığı bile görüldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.