Hava Durumu

Önce Irma, sonra Maria

Karayipler'i vuran Irma'nın ardından Maria da en üst seviyedeki şiddetiyle dehşet yolculuğuna devam ediyor. Kasırganın bugün doğrudan vurmasının beklendiği Porto Riko'nun valisi, "Tarihimizde bu ölçekte bir olay yaşamadık" dedi. ABD bölgeye yardım için savaş gemilerinin de bulunduğu ekiplerini yolladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2017 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2017 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Önce Irma, sonra Maria

Bu ay Karayipler'i vuran ikinci büyük kasırga olan Maria, St. Croix adasından sonra 3.4 milyon nüfuslu Porto Riko'yu vurmaya gidiyor. Yetkililer önlem almaya çalışırken, halk da sığınaklara akın ediyor. Kasırganın Porto Riko'nun bazı bölgelerinde ölümcül sele ve toprak kaymalarına da neden olması bekleniyor.

Porto Riko Valisi Ricardo Rossello, dün televizyonlarda yayımlanan konuşmasından "Tarihimizde bu ölçekte bir olay yaşamadık. Porto Riko'nun büyük hasar yaşaması kaçınılmaz gibi gözüküyor. Amerikan'nın bize dua etmesini istiyoruz" dedi. ABD de bölgeye yardım için ekiplerini yolladı.

Kaydedilen en büyük kasırgalardan biri olan Irma'nın ardından gelen Maria'nın da şiddeti en üst konum olan 5. seviyede. Kasırganın akşama doğru Porto Riko'dan ayrılarak Dominik Cumhuriyeti'ne doğru gitmesi bekleniyor. Kuzeye doğru giden Maria'nın, Irma gibi ABD'yi vurup vurmayacağı henüz belli değil.

Karayipler ve ABD'de en az 84 kişinin ölümüne neden olan Irma Kasırgası'nın güzergâhını izleyen Maria, saatte 260 kilometre hızla Dominica Adası'nı vurmuştu. Kategorisi beşinci seviyeye yükseltilen kasırga Dominika'yı yerle bir ettikten sonra Guadeloupe adasının dünyayla bağlantısını koparmıştı. Guadeloupe'ta en az bir kişi hayatını kaybetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.