Hava Durumu

Önce iftar yapıyorlar sonra fidan dikiyorlar

Beş arkadaşıyla 25 yıl önce işyerinde başlattığı ciğer, yürek, böbrek ve söğüş eşliğinde iftar geleneğini devam ettiren ve yemek sonrası farklı alanlara fidan diktiklerini söyleyen kuaför Özcan Aytiş, "Amacımız daha yeşil bir Bursa" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2019 07:02
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2019 07:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Önce iftar yapıyorlar sonra fidan dikiyorlar

Bilal KAYAALTI

Osmangazi ilçesinin en eski semtlerinden birisi olan Kiremitçi Mahallesi'nde 30 yıldır berberlik yapan 45 yaşındaki Özcan Aytiş ve ortağı Hakan Aydın, (42) 25 senedir geleneksel hale getirdikleri ve adına 'kavurma, söğüş iftarı' dedikleri organizasyon, çevredeki esnaflarında ilgi göstermesiyle 50 kişiye ulaştı. Yenilen yemeklerin ardından her yıl şehrin sokaklarına, farklı alanlarına fidan diktiklerini de anımsatan Aytiş, amaçlarının farkındalık oluşturmak olduğunu ifade etti. Alışılmışın dışında iftar menüsü belirlediklerini ve çeyrek asırdır devam ettirdikleri organizasyonda sayının her yıl artarak devam ettiğini söyleyen Özcan Aytiş,"İlk başladığımız sene beş kişiyle iftar yaptık. Bir sonraki yıl bu sayı 10'a çıktı. Şimdi 50 kişiyle oruç açıyoruz. Müşterilerimiz esnaf komşularımız iftarımıza icabet ediyor. Yoldan geçenleri bile buyur ediyoruz. Küçükbaş hayvanın sakatatlarından kavurma yapıyoruz. Yanında mutlaka kelle söğüş oluyor. Bize özel hazırlanan kaşarlı ve bol susamlı ramazan pidesi yaptırıyoruz. Ayrıca, evlerimizde çeşit çeşit tatlılar iftar soframızı şenlendiriyor" diye konuştu

Hakan Aydın

'GAZCILAR CADDESİ'NDE YAPACAĞIZ'

Önümüzdeki yıl organizasyonu Gazcılar Caddesi'nde yapmayı planladıklarını söyleyen Özcan Aytiş, şöyle konuştu: "Bursa aşırı göç alan bir şehir. Yeni semtler, yeni mahalleler oluşuyor. Bursa'ya taşınmış yıllardır bu kentte yaşayan insanlar Gazcılar Caddesi'nin nerede olduğunu bilmiyor. Hem caddenin tanıtımı hem de esnafların bir birleriyle kaynaşması için önümüzdeki yıl caddemizde boydan boya bir iftar gerçekleştirmek istiyoruz. Bu geniş çaplı organizasyonla ilgili komşularımızla şimdiden görüşmeye başladık. Menümüzde bir değişiklik olmayacak, Türkiye'de bir ilke imza atacağımızı düşünüyoruz. Ciğer, yürek, böbrek, kelle söğüş, kaşarlı, bol susamlı ve evde yapılmış tatlılar eşliğinde dev bir iftar programına imza atacağız."

Özcan Aytiş

'MAHALLELER, SOKAKLAR FİDANLARLA BULUŞACAK'

2020 yılında gerçekleştirmek istedikleri iftar organizasyonunda Kiremitçi Mahallesi başta olmak üzere, yakın semtlere fidan dikmeyi planladıklarını kaydeden Aytiş, "Önümüzdeki sene yapacağımız Gazcılar esnafını bir araya getirecek olan iftar bir amaca hizmet edecek. Bursa'nın sokakları, caddeleri yetişmiş fidanlarla buluşacak. Bize yakın mahallelerin sokaklarında tespitler yapacağız. Belirlenen, müsait olan her yere fidan dikeceğiz. Gazcılar Caddesi'nde de çok sayıda fidan dikilecek yerler var. Bu çalışmamız sırasında Büyükşehir Belediyesi'nin Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nden yardım alacağız. İnanın önümüzdeki yılı şimdiden iple çekiyorum" dedi Aytiş, her organizasyonun bir amaca hizmet etmesi gerektiğine de dikkat çekti.

DERNEK ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Mahallede ve caddede birbirlerini tanımayan, selam vermeyen onlarca esnaf olduğuna dikkat çeken berber Hakan Aydın ise, esnaf odasının esnafların derdiyle dertlenmediğini, sorunlarına çözüm getirecek bir çapta olmadığını belirterek, "Geleneksel iftarımızda komşularımızla, dostlarımızla cadde esnafları olarak aynı çatı altında toplanmak için bir adım attık. Çok yakında Gazcılar Caddesi esnaflarını bir çatı altında toplayacak dernek çalışmasını başlatıyoruz. Sesimizin gür çıkması için yola çıkıyoruz. Kuracağımız STK tabeladan ibaret olmayacak. Etliye, sütlüye dokunan, esnafın yaşadığı sorunlara, caddemizde yapılması gereken sosyal ve kültürel alandaki projelerde öncü olacağız" dedi. Aydın, caddenin daha çok yeşille, ağaçla buluşması için Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a da bir çağrı yaparak, "Kimliği belirsiz kişiler tarafında kesilen, kuruyan ağaçlarımız var. Yerleri boş duruyor. Başkan Aktaş'tan caddemize yetişmiş ağaç dikilmesi için öncülük yapmasını istiyoruz" çağrısında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.