Hava Durumu

Önce arkadaşlık sonra kuaförlük

Kadın kuaförlüğü ile meslek hayatına atılan Sabri İkiz, ilk olarak Sakarya'da gerçekleştirdiği çocuk kuaförü konseptini yaklaşık 8 yıldır Bursa'da sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2018 07:33
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2018 07:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Önce arkadaşlık  sonra kuaförlük

Ayşe Nur ESEN/Ali KAMUR

Çıraklık döneminde kadın kuaförlüğü yapan daha sonra erkek kuaförlüğü ile devam eden ve şimdilerde de yoğun bir talep olan çocuk kuaförlüğüne atılan Sabri İkiz 2012 yılında hayata geçirdiği işletmeyi anlattı.

"BAŞARIYLA ALTINDAN KALKTIĞIMIZ BİR İŞ"

Çocuk kuaförüne yoğun bir ilgi olduğunu söyleyen Sabri İkiz, "Çıraklık dönemim kadın kuaförlüğü ile geçti daha sonra erkek kuaförlüğüne geçtim şimdi 10 yıldır çocuk kuaförlüğü yapıyorum. Buradaki çocuk kuaförümüzden önce Sakarya'da bir işletmem vardı. Daha sonra Bursa'ya yerleştik ve burada bir işletme açtık. Yoğun bir talep var, şehir dışlarından bile buraya gelen vatandaşlarımız oluyor. Müşterilerimizin bazı negatif yorumları da oluyor elbette. Park yeri bulmakta sorun yaşadıklarını, park yerinin bulunmadığından dolayı şikâyetçi oluyorlar. İstiyorlar ki işletmenin önü park yeri olarak düzenlensin, tabi bu mümkün değil. Olumlu geri dönüşlerden söz edecek olursak, bazı vatandaşlar bizi bulduğunda altın bulmuş gibi seviniyorlar. Çanakkale, Balıkesir, Yalova, Kütahya, Eskişehir'den bize gelenler oluyor. Vatandaşlar çocukların saçlarını kestiremiyor ve biz bu işin altından başarıyla kalkıyoruz" şeklinde konuştu.

"ÇOCUK KUAFÖRLÜĞÜ ÖZEL BİR İHTİYAÇ

Çocukların ağlayıp ağlamayacağını, ne hissettiğini mimiklerinden rahatlıkla anlayabildiğini belirten İkiz, "Ben uzun yıllardır çocuklar hakkında araştırmalar yapıp bunun üzerine kitaplar okudum dolayısıyla çocuğun ne istediğini ve ne hissettiğini anlayabiliyorum. Müşterimiz uzun yoldan gelip çocuğu hiç ağlamadan tıraş olduğunda çok memnun oluyor. Örnek verecek olursam İzmir'den tatil için Uludağ'a gelen bir ailenin 'Yalkın' isminde bir çocuğu vardı ve bu çocuğu hiçbir kuaförde tıraş ettirememişler. Araçla buradan geçerken görmüşler ve buraya geldiler. Yaklaşık 2 yıl ailesi bu çocuğumuzu İzmir'den buraya tıraş olması için getirdi. O nedenle çocuk kuaförlüğünü özel bir ihtiyaç gibi görüyorum" açıklamalarında bulundu.

"AİLE SABIRSIZ OLURSA BAŞARI SAĞLAYAMIYORUZ"

Bursa'da bu konseptte başka bir işletmenin olmadığını söyleyen İkiz, "Bu iş için birkaç kategorinin bir araya gelmesi gerekiyor. Sabır olması lazım, tehlikeyi göze almak lazım çünkü oldukça tehlikeli bir işten söz ediyoruz aslında. Çünkü kuaför makasları keskindir, makinelerinin uç kısımları sivridir o nedenle çocuğun ense kısımlarını ısırabilir. O nedenle makaslarını özel olarak ayarlıyorum, makinelerini de törpülüyorum batmasın diye. Aile sabırsız ve işin hemen bitmesini isterse o işlerde çok başarılı olduğumuzu söyleyemeyeceğim. Çünkü benim önce çocukla bir yakınlık, arkadaşlık kurmam gerekiyor ve bu sayede bana güvenmesini sağlamalıyım. Direkt olarak saç kesmeye başlarsak o çocuk korkar ve ağlar. Bu nedenle 1-2 saat gerekiyor, ben çocuğu şımartıyorum, seviyorum, küsüyorum bu sayede bir yakınlık kurmuş oluyorum ve saçlarını kesebiliyorum. Ancak bu süre zarfında anne baba sabretmiyor, gitmesi gerektiğini söylüyor" dedi.

"ÇOCUĞUNUZU EVDE MOTİVE ETMEYE ÇALIŞMAYIN!"

Son olarak kuaföre gelen çocukların yaş gruplarını aktaran İkiz, "0-6 yaş grupları kuaförümüzün yüzde 90'ını oluşturuyor. Ancak yaklaşık 7 senedir burada olduğumuz için, 3 yaşında bize gelip 5 yıldır devam eden çocuklarımız da oluyor. Bize ilk etapta 6 ya da 7 yaşında çocuk gelmez çünkü çocuklar 'Ben bebek miyim oraya gideceğim' diye ailelerine sitem ediyor. O nedenle bu yaş grubundaki çocukların ilk yerleri burası değilse gelmiyorlar. Kuaföre gidileceği zaman anneler evde çocuklarını motive etmeye çalıyorlar; hiç acımayacak, çok güzel olacak vesaire diye sözler söylüyorlar ancak bunlar doğru değil. Ailenin motivasyonu çok işe yaramıyor dolayısıyla orada çocukta bir tedirginlik başlıyor. Annesinin onu kandırdığını düşünüyor ve orada asıl korku başlıyor. O nedenle ailelerin herhangi bir şey söylememeleri gerektiğini telefonda onlara söylüyorum" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.