Hava Durumu

Okul tatili uzayacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Selçuk CNN Türk ekranlarında okullarda koronavirüs kapsamında alınan önlemleri ve son durumu anlatıyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2020 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2020 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Okul tatili uzayacak mı?

Okulların koronavirüs tehdidi sebebiyle kapanmasının ardından öğrenci ve veliler evlerine kapandı. Bir hafta istirahat yapan öğrenciler, pazartesi günü online olarak ders başı yapacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk son durum ile ilgili, CNNTürk'te soruları yanıtlıyor.

Önümüzdeki hafta pazartesi günü okullar açılacak mı? soruna Bakan Selçuk şu cevabı verdi:

Bu soru sıklıkla soruluyor. Sağlık Bakanlığımızla süreci hassasiyetle takip ediyoruz. Bu bağlamda başka faktörleri de dikkate alıyoruz. Veriler ne olursa topluma verileri sunarız. Bu belirsizlik rahatsız ediyor farkındayım. Veriler doğrultusunda karar verilecek. Okulların açılmasıyla ilgili eğitimsel bir açığımız yok. Ama bu konu sağlık koşullarına bağlı. Alacağımız karar sağlık kuruluşlarına bağlı. Sağlık Bakanı ile sürekli temas halindeyiz. Sağlık Bakanı ile bu hafta görüşeceğiz.

Biz her türlü senaryoya hazırız. Bu süreç biraz uzadı diyelim elimizde esnek bir paket va. Diyelim ki dönem bitti süre uzadı ona göre paketimiz var. Telafi çalışması planlıyoruz. Önemli olan çocukların fiziksel ve ruhsal sağlığını korumak.

Uzaktan eğitim tümüyle yeterlidir demek doğru olmak. Sınav içeriği sadece yüz yüze öğrendiklerinden olacak. 23 Mart haftası Türkiye Milli Eğitim Müfredatı neyse çocuklar onu alacak.  Zaruri bir durumda sınavlar ertelenebilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.