Hava Durumu

"Öğretmene şiddet son bulsun"

ğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, 3 gün önce bir okulda müdür yardımcısının öğrencisi tarafından bıçaklanmasıyla ilgili olarak konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2017 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2017 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
"Öğretmene şiddet son bulsun"

"Biz eğitim camiası olarak milli eğitimin amaçları doğrultusunda görevimizi gururla yapmaya ve geleceğimizi emanet edeceğimiz milli değerlerimize sahip çıkacak gençler yetiştirmeye devam edeceğiz" dedi.


Sezer, eğitim çalışanlarıyla yaptığı basın açıklamasında, 2 Haziran Cuma günü, Yüreğir ilçesindeki Medine Müdafi Fahreddin Paşa Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı İhsan Ağca'nın, 83 gün devamsızlık yapan öğrencisinin bıçaklı saldırıda yaralandığını ve kaldırıldığı hastanede saatler süren ameliyat sonrası yoğun bakıma alındığını belirtti.


Ağca'nın Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisinin devam ettiğini kaydeden Sezer, "Eğitim camiamızı derinden etkileyen bu olay tüm öğretmenlerimizi üzüntü ve endişeye sevk etmiştir. Her saldırıdan sonra bu son olsun temennisiyle bitirdiğimiz açıklamalarımıza rağmen, şiddet olaylarının maalesef arkası kesilmemektedir. Okullarımızın bu şekilde saldırılarla anılır olması bizleri derinden yaralamaktadır. Hemen her hafta yurdumuzun değişik yerlerinde duyduğumuz öğretmene şiddet olaylarını esefle kınıyor ve yeter artık diyerek Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenlerin itibarını koruyacak acil önlemler almasını ve bazı bakanlıklarda olan duyarlılığı bekliyoruz. Bu münferit bıçaklı saldırı olayını gerçekleştiren öğrenci İhsan öğretmene değil, geleceğine hatta tüm ülkemizin geleceğine yapmıştır. Okullarda şiddetin değil şefkatin yeşermesi gerekir" dedi.

 
Bu saldırıların kendilerini asla yıldırmayacağını ifade eden Sezer, "Biz eğitim camiası olarak milli eğitimin amaçları doğrultusunda görevimizi gururla yapmaya ve geleceğimizi emanet edeceğimiz milli değerlerimize sahip çıkacak gençler yetiştirmeye devam edeceğiz. Tehdit ile başlayıp darp etme ve bıçakla yaralamaya kadar giden şiddet davranışlarını kınıyor, en ağır ceza ile cezalandırılmasını umuyoruz. Bu cezaların tüm kötü niyetli olanlara örnek teşkil etmesini bekliyoruz. Sonuç olarak İhsan Ağca kardeşimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve acil şifalar diliyoruz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.