Hava Durumu

Öğrencilere 'çevre' dersi

Konyaaltı Belediyesi atık yönetimi, geri dönüşüm ve iklim değişikliği konularında, öğrencilere eğitim vermeye devam ediyor. 

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2016 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2016 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Öğrencilere 'çevre' dersi

Konyaaltı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünce yürütülen "Atık Yönetimi ve İklim" konulu öğrenci eğitim programı Bilge Adam Okulları'yla devam ediyor. Proje kapsamında öğrencilere atık yönetimi, atıkların kaynağında azaltılması, ayrı toplanması ve geri dönüştürülmesi, ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar, atık piller, atık elektrikli ve elektronik eşyalar ile evlerdeki tehlikeli atıklar konusunda bilgiler veriliyor.
Son olarak Bilge Adam Okulları'nda 7 ve 8'inci sınıf 232 öğrenciye konusunda uzman belediye çalışanları tarafından çevre konusunda eğitim verildiğini ifade eden Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bu projeyle küçük yaşta öğrencilere çevre bilincini kazandırmayı amaçladıklarını söyledi. Başkan Muhittin Böcek, atık yönetimi ve iklim değişikliği, atıkların ayrı toplanması ve geri dönüştürülmesi gibi konularda bu yıl içinde 3 bin 500 öğrenciyi bilgilendirdiklerini kaydetti. Muhittin Böcek, bu gibi eğitim çalışmalarına aralıksız devam edeceklerinin de altını çizdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.