Hava Durumu

Öğrenciler Avrupa stajından döndü

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Zübeyde Hanım'ın öğrencileri Avrupa stajından döndü

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2017 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2017 10:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Öğrenciler Avrupa stajından döndü

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan Erasmus+ Programı Öğrenci ve Personel Hareketliliği Faaliyeti kapsamında 2016 yılı teklif çağrı döneminde gerçekleşen stajların Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan "Ayvalık Zübeyde Hanım Öğrencilerinin Avrupa'da stajı" başlıklı projenin kabul edilmesiyle hayata geçirildiği öğrenildi.


Çocuk Gelişimi ve Eğitimi ile Yiyecek ve İçecek Hizmetleri olmak üzere iki alan üzerinde sürdürülen proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Yavaş, "Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ve Ulusal Ajans tarafından finanse edilen projemizin 1. Hareketliliği olan, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı eğitimi alan 7 kişilik öğrenci grubu ile bir rehber öğretmen olmak üzere, Portekiz - Barcelos'da 01-15 Nisan 2017 tarihleri arasında stajlarını tamamladılar ve bu eğitim sonunda her bir öğrencimiz eğitimlerini başarı ile tamamlayarak Europass belgesi almaya hak kazandılar" dedi.


Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ve Ulusal Ajans tarafından finanse edilen projenin 2. hareketliliği olan, Yiyecek ve İçecek Alanı eğitimi alan 7 kişilik öğrenci grubu ile bir rehber öğretmen olmak üzere, Slovakya - Nove Zamky'de 29 Nisan -13 Mayıs 2017 tarihleri arasında stajlarını tamamladıklarını anlatan İsmail Yavaş, "Bu eğitimin sonunda da her bir öğrencimiz eğitimlerini başarı ile tamamlayarak Europass belgesi almaya hak kazandılar. Bunun yanı sıra ortağı olduğumuz diğer Okulların projeleri ile de 3 öğrencimiz Macaristan'da, 3 öğrencimiz Polonya'da, 3 öğretmenimiz de İngiltere'de stajlara katıldılar" diye konuştu.


Müdür Yavaş, proje kapsamındaki öğrencilerin ve öğretmenlerin tüm giderlerinin de; Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından karşılandığını da sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.