Hava Durumu

O konu TBMM gündeminde

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi'nin Şehir Hastanesi'ne taşınacak olmasını TBMM'nin gündemine taşıdı.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2019 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2019 10:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
O konu TBMM gündeminde

Aydın, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya verdiği önergede Bursa Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi'nin yalnızca Bursa'daki hastalara değil ayrıca Eskişehir, Kütahya, Balıkesir, Denizli, Çanakkale, Bilecik gibi çevre illerden gelen kanserli hastalara da hizmet veren bir bölge hastanesi olduğunu hatırlattı ve şunları söyledi:

"Sağlık Bakanlığı'na bağlı bir devlet hastanesi olma özelliğinden dolayı tüm Yeşil Kart, Bağkur, Emekli Sandığı, Resmi Evraklı hastaların yanı sıra, Bursa'daki ve bölgedeki Radyasyon Onkolojisi ve Medikal Onkoloji Kliniği bulunmayan diğer hastanelerden gelen hastalara hizmet vermektedir. Bunun yanında turist hasta kabulü de yapılmaktadır. Hastane 24 saat sağlık hizmeti vermekte olup, poliklinik hizmetleri 08:00-16:00 arası acil hizmeti 24 saat, klinikler 24 saat, tetkik ünitelerimiz 24 saat olmak üzere hizmet çalışmalarını sürdürmektedir. Bu kadar geniş kapsamlı hizmet veren ve birçok hastanın umudu olan bu hastane neden şehir merkezine çok uzakta inşa edilen Şehir Hastanesi'ne taşınacak?"

Aydın, Bakan Koca'ya şu soruları yöneltti:

"Bursa merkezinde bulunan ve kritik tedavi ve ameliyatlar yapan hastanenin taşınmasının gerekçesi nedir? Bursa Şehir Hastanesi'ne ulaşım oldukça güçtür. Ali Osman Sönmez Hastanesi'ne başvuran hastaların çoğunun kanser hastası olduğu dikkate alınacak olursa; ulaşım konusu hastalara daha da fazla zorluk çıkmayacak mıdır? Yer ve hizmetin rahatlığı nedeniyle mevcut hastanenin hizmetleri neden korunmamaktadır?"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.