Hava Durumu

Notlarımı nasıl öğrenebilirim?

E-Okul sistemi hem öğrenciler hem de veliler için yararlı bir sistem hale geldi. Peki sisteme nasıl giriş yapışır? İşte giriş ekranı...

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2019 23:52
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2019 23:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Notlarımı nasıl öğrenebilirim?

E-Okul veli bilgilendirme sistemi girişi nasıl yapılır? Sorusu çığ gibi büyüyor. Milyonlarca öğrenci açıklanan yazılı ve sözlü sınav sonuçlarını, devamsızlık bilgilerini öğrenmek istiyor. Öte yandan karne gününün de yaklaşması ile birlikte takdir teşekkür hesaplamaları da başladı. Peki, e-okul VBS sistemine nasıl giriş yapılır? Karne notu nasıl hesaplanır?

İşte, e-okul giriş ekranı...

E OKUL TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA İŞLEMİ

Takdir teşekkür hesaplama işleminde değişiklik yapıldı. Özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen öğrenciler, not ortalamasını karşılaması halinde belge alabilirken, not ortalaması yeterli olmasına rağmen devamsızlık koşulunu karşılamayan öğrenciler belge almaya hak kazanamayacak.

İşte, 1 Ekim tarihinde yayımlanan yönetmelik değişikliği bilgileri;

Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 ten aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;

a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi,

b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,

c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.

Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.