Hava Durumu

Nilüfer'de spor şenlikler için görkemli açılış

Nilüfer 18. Uluslararası Spor Şenlikleri başladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2019 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2019 14:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Nilüfer'de spor şenlikler için görkemli açılış

Nilüfer, bu yıl bir kez da sporla şenleniyor. Nilüfer Belediyesi, bu yıl 18. kez Uluslararası Spor Şenlikleri'ne ev sahipliği yapıyor. Nilüfer İlçe Kaymakamlığı himayesinde, Nilüfer Belediyesi, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Nilüfer Belediyespor ve Nilüfer Kent Konseyi iş birliğiyle düzenlenen şenlikler, TVF Cengiz Göllü Voleybol Salonu'nda düzenlenen açılış seremonisiyle başladı. Törene Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi, Bulgaristan Bursa Konsolosu Veselin Bojilov, Bulgaristan Bursa Ticari Müşaviri Aleksandar Alesksandrov, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri, idari amirler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Spor şenliklerin açılış töreni, saygı duruşunun bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı'na Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrencileri de işaret dili ile eşlik etti.

"BARIŞ, DOSTLUK VE KARDEŞLİĞİ GÜÇLENDİREN ŞENLİK"

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer'de dev bir spor etkinliğine ev sahibi yapmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Erdem konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sporun, kardeşliğin, gençlerin ve gençliğe inananların kenti Nilüfer'de, böylesine kapsamlı, bir organizasyonu gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bursa'nın olimpiyatları olarak da adlandırabileceğimiz Uluslararası Spor Şenlikleri bu yıl 18 yaşına girdi. Binlerce öğrenciyi bir ay boyunca sporun bir çok branşıyla buluşturmak, bunu yaparken de dostluğun, takım ruhuyla mücadele etmenin heyecanını yaşatmak büyük başarı."

Nilüfer 18. Uluslararası Spor Şenlikleri'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kapsadığına dikkat çeken Erdem, " Bu iki önemli milli bayramımızı da içine alan şenliklerimiz, farklı yaş gruplarındaki çocuklarımızı, sporun her dalıyla buluşturacak. Bu yıl 21 bini aşkın öğrencinin katılımıyla gerçekleşecek şenlikler, sadece bir spor etkinliği değil, aynı zamanda, barış, dostluk ve kardeşlik olgularını güçlendiren bir organizasyon. Mutlu geleceğimizin mimarları çocuklarımızın, sporla, sanatla iç içe büyümesi bizim için çok önemli. Spor şenliklerimizin bu amacımıza büyük katkısı olacağına inanıyorum" dedi.

Turgay Erdem konuşmasında bütün Bursalılar'ı şenliklerdeki müsabakaları  izlemeye devam etti.  Erdem, "Sevgili Bursalılar, çocuklarımız, gençlerimiz şenlik havasında spor yaparken, gelin, biz de onların sevinciyle taçlanan bu coşkuyu hep beraber yaşayalım" diyerek herkesi seslendi.  konuştu.

ŞENLİKLER AYNI HEYECANLA DEVAM EDECEK

Düzenlenen etkinliğin genç ve çocuklar için önemine dikkati çeken Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi, "Bu şenlikler aracılığıyla barışta, mutlulukta, sevgide, kardeşlik ve dayanışmada ısrarımızı tüm dünyaya haykırma imkanı buluyoruz. Spor bizim için birbirimizi yok etmenin aracı değil, aramızdaki farklılıkları kabullenmenin ve kendi benliğimizdeki derinliklere inmenin olanağıdır. Her geçen yıl daha da büyüyen şenliğimiz gelecekte de aynı heyecanla devam edecektir" diye konuştu.

GÖSTERİLER BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Çok sayıda öğrencinin tribünleri doldurduğu açılış töreninde okulların yaptığı gösteriler de ilgiyle izlendi. Dr. İbrahim Öktem Anaokulu, Zekai Gümüşdiş Ortaokulu, Nilüfer Belediyespor Kulübü ve Alaaddinbey Özel Meslek Okulu öğrencileri sergiledikleri performanslarla izleyenlerden tam not aldı. Açılışın finalini de Nilüfer Halk Dansları Topluluğu yaptı.

20 Mayıs'a kadar devam edecek  Nilüfer 18. Uluslararası Spor Şenlikleri'nde 21 bini aşkın öğrenci, 25 branşta düzenlenecek müsabakalara katılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.