Hava Durumu

Netanyahu rakiplerini sağcı bir hükümet kurmaya çağırıyor

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, sağcı adayların liderliğinde bir sağ hükümet koalisyonu kurmak için güçlerini birleştirmeye çağırdı.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2021 00:27
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2021 00:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Netanyahu rakiplerini sağcı bir hükümet kurmaya çağırıyor


İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, geçtiğimiz hafta yapılan parlamento seçimlerinin ardından aşırı sağcı Yamina partisinin lideri Naftali Bennett'e ve sağcı Yeni Umut partisi lideri Gideon Sa'ar'ı koalisyon kurmak için güçlerini birleştirmeye çağırdı. Netanyahu televizyonda yayınlanan açıklamasında, "Farklılıklarımızı geride bırakmanın zamanı geldi" ifadelerini kullanarak, "Yıllarca sürecek istikrarlı bir sağcı hükümet kuralım" dedi.

Netanyahu, mevcut müttefikleri ile Yamina ve Yeni Umut'un içinde olduğu bir koalisyon oluşturması halinde 120 sandalyeli parlamentoda 65 sandalyenin sahibi olabilir.

YENİ UMUT'TAN NETANYAHU'YA RET

Seçim kampanyasında vaatleri arasında Netanyahu'ya görevi bıraktırmak olan Yeni Umut partisinin lideri Sa'ar, Netanyahu'nun çağrısını reddetti. Sa'ar, seçmenlere verdiği sözünü yineleyerek, başbakan olarak Netanyahu'nun olduğu bir hükümete katılmayacağını ifade etti.

OLAĞANDIŞI İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ise yaptığı açıklamada, ülkede devam eden siyasi çıkmazı çözmek için yeni bir hükümet kurulmasında "olağandışı işbirliği" çağrısında bulundu. Öte yandan İsrail, son 2 yılda 4'üncü kez sandık başına gitti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.