Hava Durumu

 İran'dan flaş tepki: Müzakere edilemez!

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran ile 6 ülke arasında varılan nükleer anlaşmanın iyi durumda olduğunu ve yeniden müzakere edilemeyeceğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2017 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2017 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
 İran'dan flaş tepki: Müzakere edilemez!

Ruhani konuşmasında, anlaşmanın iyi olduğunu fakat oturup yeniden geliştirilip geliştirilemeyeceğini görmek için tartışmaları gerektiğini bildirdi ve "Düzeltebileceği kusurları varsa düzeltebiliriz." diye ekledi. 

2015'teki anlaşma uyarınca İran, ekonomik yaptırımların hafifletilmesi karşılığında nükleer programını durdurmaya karar vermişti.

TRUMP'TAN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMALAR

Donald Trump ABD Başkanı sıfatıyla ilk kez hitap ettiği BMGK'da İran'ı "ekonomik açıdan tükenmiş bir haydut devlet" olarak tanımlamıştı. İran için "kanlı rejim" ve "yozlaşmış diktatörlük" ifadelerini de kullanan Trump, İran'la imzalanan nükleer anlaşmanın ABD için bir "utanç kaynağı" olduğunu söylemiş ve anlaşmayı ABD tarihinin "en kötü ve en tek taraflı anlaşmalarından biri" olarak tanımlamıştı.

RUHANİ'DEN KINAMA

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de İran'la nükleer anlaşma konusunda ABD Başkanı Trump'ı yorumlarından dolayı kınamış, yeni ABD yönetiminin inandırıcılığını kaybettiğini ve uluslararası güveni baltaladığını ifade etmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.