Hava Durumu

"Muvazzaf asker" operasyonu

Kırşehir merkezli 7 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 8 muvazzaf askerden 5'i tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2018 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2018 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
"Muvazzaf asker" operasyonu

Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında,  İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, örgütsel gizlilik  kuralları çerçevesinde FETÖ'nün üst birimleriyle ankesörlü ve kontörlü  telefonlarla irtibat kurdukları belirlenen 8 muvazzaf askerin yakalanması için  çalışma başlattı.

Farklı illerde görev yaptıkları belirlenen muvazzaf askerlerin  yakalanması için Ankara, Edirne, Hatay, Bitlis, Balıkesir ve Şırnak'ta farklı  adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, astsubaylar D.B, A.E, B.Y. ve uzman çavuşlar T.A.Y, H.T,  H.Y, G.B. ve H.A. gözaltına alındı.

Kırşehir'de getirilen zanlılar, sorgularının ardından adliyeye sevk  edildi.

Zanlılardan B.Y, T.A.Y, A.E, H.Y. ve G.B, çıkarıldıkları mahkemece  tutuklandı, 3'ü ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Zanlıların kendi aralarında ve örgütün üst birimleriyle görüşmelerinde  gizliliği korumak, bağlantı kurdukları kişiler ve irtibatların deşifre edilmesini  engellemek amacıyla bulundukları illerde telefon kulübesi, kontörlü telefon  bayileri ve çeşitli iş yerlerindeki kontörlü hat ve ankesörlü telefonlarla  bağlantı kurdukları belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.