Hava Durumu

Mustafa Er isyanı sürüyor

Son iki sezonda taraflı tarafsız herkesin gönlünde taht kuran, Bursaspor'u iki kez küme düşmekten kurtaran, Mustafa Er'e sahip çıkamayan Ali Ay'a camianın tepkisi devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2018 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2018 10:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Mustafa Er  isyanı sürüyor

Bilal KAYAALTI/Ali AKAT

Verilen her görevi layıkıyla yerine getirerek, 2016-2017 ve 2017-18 sezonlarında son haftalardaki sıkıntılı günlerde takımın başına kurtarıcı olarak çağrıldığında da hayır demeyen Mustafa Er'in, futbol direktörlüğü görevinden istifa etmesinin ardından Bursaspor camiası başkan Ali Ay'a ateş püskürmeye başladı. Gerçekleşen kongrenin ardından Samet Aybaba'ya alelacele imza attıran Ay ve yönetimi, sözleşmesi 31 Mayıs'ta sona eren Mustafa Er'e camianın tepkisinden çekindikleri için futbol direktörlüğü görevi vererek adeta kapıyı göstermesi, taraftarı çileden çıkardı.

VEFASIZLIK YAPILDI

2016-17 sezonunda da Trabzon'da oynan ve Bursaspor'un bordo mavili takımı 2-1 yenerek ligde kaldığı maçta, takımın başında teknik direktör olarak sahaya çıkan Mustafa Er,  alt yapısından yetiştiği ve sevdalısı olduğu Timsah'ı kümede bırakmasına rağmen Ali Ay'dan büyük vefasızlık görmüştü. Yönetimin kendisine yaptıklarına aldırış etmeden Bursaspor'un menfaatlerini düşünerek hareket eden Er, Fransız Paul Le Guen'i görevine son veren Ay'ın çağrısına yine yeşil beyazlı takımı düşünerek 'evet' dedi ve 2017- 2018 sezonunda da gemiyi batmaktan kurtarıp, yüzdürmeyi ve karaya çıkarmayı başardı.

SAHİP ÇIKMADILAR

Samet Aybaba'yı birilerinin algıları ve kapalı kapılar ardından yapılan pazarlıklar sonucunda takımın başına getirdiği iddia edilirken, kendisi de Bursalı olan Ali Ay'ın,  yeri camiasında çok farklı olan Mustafa Er'i kapının önüne koyarcasına hareket etmesi, vefasızlık ve kendi evladına sahip çıkmamak olarak değerlendiriliyor.  Geçtiğimiz iki sezonda bir türlü dikiş tutmayan, yanlış transfer politikalarıyla küme düşmekten Mustafa Er'in azmi ve sadakatiyle kurtulan Bursaspor, ağustos ayının 10'unda başlayacak olan yeni sezona da krizle girmesi, taraftarı kara kara düşündürüyor.

AYBABA'YA YILLIK 5 MİLYON

Bursaspor'la 2+1 yıllık profesyonel sözleşmeye imza atan Samet Aybaba'ya, Ali Ay yönetimi yıllık 900 bin EURO yani 5 milyon TL ödeyecek olması da taraftarın tepkisine neden olmuştu. 62 yaşındaki teknik adam Yiğidoları çalıştırdığı dönemde 1 milyon lira alırken, yeşil beyazlı takıma astronomik paraya imza atması şaşkınlıkla karşılanmıştı.  Camia, Aybaba'ya gözü kapalı Bursaspor'u teslim eden Ali Ay'ın, Mustafa Er'e karşı tutumunun kabul edilemez olduğu görüşünde birleşirken, armanın peşinde olanların, sessiz isyanının sezon başladığında farklı boyutlara ulaşacağı iddia ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.