Hava Durumu

Mühendis adaylarına iş hukuku eğitimi

BUSİAD ve Uludağ Üniversitesi iş birliğiyle organize edilen "İş Hukuku" semineri, Uludağ Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2017 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2017 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Mühendis adaylarına iş hukuku eğitimi

Avukat ve Arabulucu Gonca Gülçin'in konuşmacı olduğu programa tekstil mühendisliği bölümü öğrencileri katıldı. İş hukukunun temelinin borçlar kanununa dayandığının altını çizen Gülçin, bununla birlikte iş kanunu mevzuatının herkes için büyük önem taşıdığını kaydetti. Gülçin, şu an yürürlükte olan 4857 sayılı yasanın 10 Haziran 2003 tarihinden bu yana uygulandığına değinerek, yasada geçen işçi, işveren, işveren vekili, iş sözleşmesi, iş ilişkisi gibi kavramlar hakkında bilgi verdi.

MÜHENDİSLER BİLİRKİŞİ OLABİLİR

Deneme süreci içinde iş aktinin son ermesi durumunda ihbar tazminatının söz konusu olmadığını belirten Gülçin, ücret ve giydirilmiş ücret gibi kavramlar hakkında da bilgi verdi. Gülçin, 2003 yılından bu yana en çok gündemde olan konulardan birinin işe iade davaları olduğuna dikkat çekerek, "En çok dayandığımız nokta geçerli nedenle fesihtir. Bu davaları açabilmek için mühendislerin de bilirkişi olarak görevlendirilmesi söz konusu. Temel olarak iş sözleşmesinde tarafların çalışma koşullarının belirlenmesidir. Bazı özel hallerde çalışma koşulları değişebiliyor. Çalışan bu koşulları kabul etmiyorsa, 6 iş günü içerisinde bunu belirtmek durumunda. İşveren de bu durumda çalışanın iş aktini sona erdirme hakkına sahip" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.