Hava Durumu

Muharrem İnce'den dikkat çeken paylaşım

Uzun zamandır parti kuracağı iddia edilen Muharrem İnce suskunluğunu bozdu. İnce sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Değişime imza veren Milletvekillerini, Belediye Başkanlarını, Kurultay Delegelerini dışla sonra dostlarınla hayal kur. Bölücü olan kim?" paylaşımında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2020 19:37
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2020 19:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Muharrem İnce'den dikkat çeken paylaşım

Yeni parti kuracağı belirtilen CHP eski Yalova Milletvekili Muharrem İnce, dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. İnce, paylaşımında, "Değişime imza veren Milletvekillerini, Belediye Başkanlarını, Kurultay Delegelerini dışla sonra dostlarınla hayal kur. Bölücü olan kim?" ifadelerini kullandı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na iki kurultayda rakip olan İnce, 24 Haziran 2018'deki seçimde CHP'nin cumhurbaşkanı adayı oldu.

Önümüzdeki seçimlerde de cumhurbaşkanı adayı olma niyetini daha önce açıklayan İnce için CHP'nin 37. Olağan Kurultayı'ndaki oturma düzeninin bardağı taşıran son damla olduğu ileri sürüldü.

İnce'nin "Beni tuvaletin önüne attılar" dediği iddia edildi. Bu iddiaların ardından İnce, Twitter'da "Bu süreçte bir gazeteye, haber ajansına konuşmadım, açıklama yapmadım. Memleket için doğru olduğuna inandığım bir karar aldığımda kararımı açıklarım" ifadelerini kullandı. CHP yönetiminden ise İnce'nin yeni parti kuracağı iddialarına henüz bir açıklama yapılmadı.

BAHÇELİ DE YORUM DA BULUNMUŞTU

MHP lideri Devlet Bahçeli de dün yaptığı açıklamada, İnce'nin yeni parti kuracağı iddialarına ilişkin, "CHP'de sular durulmaz, nitekim kaynayan tencere kapak tutmaz" ifadelerini kullanmıştı.

Gazetecilerin, "Efendim Muharrem İnce'nin parti kurma çalışmaları hakkında epey tartışmalar yaşanıyor. Siz ne diyorsunuz?" sorunu yanıtlayan Bahçeli şunları söyledi:

"CHP'de sular durulmaz, nitekim kaynayan tencere kapak tutmaz. CHP hiziplerin, farklı ideolojik akımların, fuzuli politik akıntıların baskısı altında. Sayın İnce parti kurar mı kurmaz mı bilemem, ama bildiğim bir şey var, CHP'yi saat gibi kuranlar, sabırla kurgulayanlar, Türkiye'nin karşısına kurşun asker gibi dikenler boş durmuyor. Siyasi akıl gayri milli olunca bu CHP'nin başına gelmedik de kalmaz. Sayın Muharrem İnce, ince ince siyasi hedeflerini dokuyor, bu da CHP yönetiminin kanına dokunuyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.