Hava Durumu

Mugabe direnirse görevden alınacak

Zimbabve'de yönetime el koyan ordu Devlet Başkanı Robert Mugabe ile yapılan görüşmenin ardından devlet gazetesi "The Herald"ta bir açıklama yayımladı

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2017 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2017 17:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Mugabe direnirse görevden alınacak

NTV'nin haberine göre Ordu açıklamasında, Mugabe'nin çevresindeki suçluların ayıklanmasında önemli ilerlemeler kaydedildiği ve şimdiye kadar çok sayıda kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Ordunun Mugabe'nin görevden ayrılması için görüşmeleri sürdürdüğüne işaret edilen açıklamada ülkede görev yapan askeri ateşelere gelişmeler hakkında bilgi verildiği kaydedildi. Ev hapsinde tutulduğu bildirilen Mugabe, Genelkurmay Başkanı Constantino Chiwenga ile görüşmüş,  Güney Afrikalı heyetin de katıldığı görüşmenin ardından Mugabe'nin Chiwenga ve heyet üyeleriyle fotoğrafları servis edilmişti.

MUGABE'NİN PARTİSİNDEN AÇIKLAMA

Zimbabve Devlet Başkanı Robert Mugabe'in partisi ZANU-PF'den de konuyla ilgili bir açıklama geldi. Mugabe'nin iktidarı bırakması için görüşmeler yürütüldüğünü belirten ZANU-PF, direnmesi halinde Devlet Başkanı Mugabe'nin önümüzdeki salı günü görevden alınacağı iddia edildi.  Zimbabve ordusu, çarşamba günü başkente girerek devlet televizyonunu ele geçirmiş, sabaha karşı televizyonda okunan bildiride askeri müdahalenin "darbe olmadığı" öne sürülmüştü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.