Hava Durumu

Müezzinoğlu'ndan emeklilere müjde!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, devlette 30 yıldan fazla çalışıp da emekli olan vatandaşların ilave alacaklarını bir takvim çerçevesinde ödemeye başlayacaklarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2017 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2017 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Müezzinoğlu'ndan emeklilere müjde!

Bakan Müezzinoğlu, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere geldiği Edirne programının ilk bölümünü Keşan ilçesinde gerçekleştirdi. Bir otelde düzenlenen STK'lar, iş adamları ve muhtarlar toplantısının ardından esnaf ziyareti gerçekleştiren Bakan Müezzinoğlu, İhlas Haber Ajansına açıklamalarda bulundu.
Açıklamasında devlette 30 yıldan fazla çalışıp da emekli olan vatandaşların ilave alacaklarını bir takvim çerçevesinde ödemeye başlayacaklarını söyleyen Bakan Müezzinoğlu, "Devlette 30 yıldan fazla çalışıp da emekli olan büyüklerimizin, emekli ikramiyelerini 30 yılın üzerinden aldılar. 30 yıldan fazla çalışanların bazen 2 bazen 3 bazen 10 yıla varan mağduriyetleri vardı. Onlarla ilgili yasal düzenlemeyi 2016 yıl sonu itibariyle yaptık. Bu ay itibariyle emeklerimize ödemeleri başladı. Yaklaşık 130 bin emeklimize 700 milyon TL'yi bu ay içinde ödeyeceğiz. Bu anlamda yaklaşık 450 bin civarında devlette 30 yıldan fazla çalışıp da emekli olan emeklilerimizin ilave alacaklarını inşallah önümüzdeki periyotta bir takvim çerçevesinde ödemeye başlayacağız. Bu ay için ödeyeceğimiz 700 milyon, 130 bin emeklimize hayırlı olsun, bereketli olsun diyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.