Hava Durumu

Mudanya Belediyesi'den çocuklara Anıtkabir gezisi

Mudanya Belediyesince ilçe genelinde ilk ve ortaokullar arasında düzenlenen "Cumhuriyet'in Doğduğu Kent Mudanya'nın Çocuklarından Atatürk'e Mektuplar" yarışmasına katılan bin 283 öğrenci, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'e götürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2018 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2018 16:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Mudanya Belediyesi'den çocuklara Anıtkabir gezisi

Büyük bir heyecan yaşayan kafile için Anıtkabir'de özel tören düzenlendi. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP Bursa milletvekilleri Orhan Sarıbal ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP Mudanya İlçe Başkanı Ergül Batman, öğrenci ve öğretmenlerin yanı sıra ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin velileri, tören eşliğinde Aslanlı Yol'dan geçerek mozoleye çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından Türkyılmaz, Anıtkabir Şeref Defteri'ni imzaladı.

640 SAYFA ANITKABİR'E HEDİYE EDİLDİ

Türkyılmaz ve öğrenci temsilcileri törenin ardından, Anıtkabir Komutanı Albay Ahmet Nurtan ile görüşerek, bin 283 çocuğun yazdığı mektuplardan oluşan 640 sayfalık kitabı takdim etti. Türkyılmaz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna çıkmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Cumhuriyete sahip çıkarak görevini en iyi yapan vatan evlatları olmayı sürdüreceğiz." dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Albay Ahmet Nurtan da Türkyılmaz'a özel bir hediye verdi. Ziyaretin ardından Türkyılmaz, Sarıbal ile İsmet İnönü Anıtı'nın önünde saygı duruşunda bulunarak, programı tamamladı. Türkyılmaz, daha sonra öğrencilerle birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. CHP Genel Merkezinde Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen öğrenciler, Mudanya Belediyesi tarafından bin 283 çocuğun yazdığı mektuplardan oluşan 640 sayfalık kitabı Kılıçdaroğlu'na verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.