Mucizevi besin kajunun faydaları

Kaju, vücudun normal çalışması için gerekli olan oksidanlar, vitaminler ve mineraller açısından oldukça zengin bir kuruyemiş. Tropikal bir bitki olan kaju, Brezilya'da yetiştirilip Portekizliler tarafından dünyaya tanıtılmıştır. En yoğun bulunduğu bölge Ekvator çevresidir. Ülkemizde de severek tüketilen kajunun bilinmeyen faydaları şaşırtıyor.

SAĞLIK, 11 Mayıs 2019 Cumartesi, 22:31
Mucizevi besin kajunun faydaları

YÜKSEK TANSİYON

Kaju fıstığının bol miktarda magnezyum içermesi kan basıncı sağlığı açısından önemlidir. Yüksek tansiyonun düşmesini sağlayarak kalbi korur.

SAÇ SAĞLIĞINA FAYDALIDIR

Kajunun içerdiği bakır saç sağlığı açısından önemlidir. Bakır eksikliği saçların dökülmesi başta olmak üzere birçok sağlık sorununa neden olur. Saç dökülmesini engellemesi yanında, kaju, saçların siyahlaşmasına yardımcı olur.

SAĞLIKLI KEMİKLER

Kajunun magnezyum ve kalsiyum gibi mineraller içermesi kemik sağlığı açısından önemlidir. Özellikle çocukların tüketmesi sağlıklı kemik yapısın oluşmasına yardımcı olurken, yaşlılık döneminde kemikle ilgili sorunların ortaya çıkmasına engel olabilir.

SİNİR SAĞLIĞI

Kaju fıstığının içerdiği magnezyum damarları ve kasları rahatlatır. Böylece kalsiyumun sinir hücrelerine girmesini ekleyerek kemiklerde tutulmasını sağlar. Magnezyum miktarı az olduğunda damarların kalsiyumla dolmasına neden olabilir. Aynı zamanda bu durum yüksek tansiyona ve baş ağrısına neden olur.

SAFRA TAŞLARI

Düzenli olarak kaju tüketimi safra taşı oluşumunu yüzde 25 oranında azaltmaktadır.

KİLO VERMEYİ KOLAYLAŞTIRIR

Kaju fıstığı yağlı gıdalar arasında kabul edilmiş olsa da diğer türleri ile kıyaslandığında daha az yağ içermektedir ve kilo aldırmaz.

ANTİOKSİDAN ÖZELLİĞİ

Kaju fıstığı bakır, magnezyum, selenyum başta olmak üzere kaliteli mineraller içerir. Bundan dolayı kajunun antioksidan özelliği vardır, bu özellik genel sağlık için faydalıdır. Kaju fıstığı sindirim sistemi için faydalı olan asitler içerir, asit seviyesini sağlıklı düzeyde tutar.

KALP SAĞLIĞINI KORUR

Kaju fıstığı, diğer fındıklara oranla düşük yağ içerir ve bu özelliğinden dolayı kalp sağlığı için oldukça faydalıdır. Kolesterole etki etmez ve antioksidan özelliğinden dolayı kalp sağlığını destekler.

SİNDİRİME YARDIMCI OLUR

Kaju fıstığının sindirime yardımcı olduğu bilinmektedir. Bu faydasından dolayı iftarla sahur arası tüketebileceğiniz lezzetli bir ara öğün olabilir.

ASAYİŞ
Bin 500 yıllık kitap! Ele geçirildi
İzmir'de bin 500 yıllık İbranice kitap ele geçirildi.
ASAYİŞ
Sürücü direksiyon hakimiyetini kaybedince...
İzmir'de işçileri taşıyan servis devrildi. Kazada 7 kişi yarlandı.
MAGAZİN
Selin Ciğerci, adından söz ettirmeye devam ediyor
Cinsiyet değiştirme ameliyatı ile kadın olan sosyal medya fenomeni Selin Ciğerci, ...
ASAYİŞ
Düzenlenen operasyonla yakalandılar
Balıkesir'de düzenlenen FETÖ operasyonunda 28 kişi yakalandı.
BURSA
Bursa'da şehit aileleri ve gaziler için iftar
Şehit aileleri ve yakınları ile gaziler Nilüfer Belediye tarafından düzenlenen iftarda bir araya ...
MAGAZİN
Acun Ilıcalı'dan kutlama mesajı
Acun Ilıcalı, ABD'de yayınlanan 'The Challenge' yarışmasını kazanarak 750 bin dolar ödü...
Erkan Petekkaya ateş püskürdü
Deniz Akkaya'nın annesi hayatını kaybetti

En Çok Okunan Haberler