Hava Durumu

Morales için kırmızı bülten çıkarıldı

Interpol, Evo Morales hakkında kırmızı bülten çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2020 21:47
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2020 21:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Morales için kırmızı bülten çıkarıldı

Bolivya İçişleri Bakanı Arturo Murillo yaptığı açıklamada, Uluslararası Polis Teşkilatı'nın (Interpol), Bolivya hükümetinin talebi üzerine Bolivya eski Devlet Başkanı Evo Morales için uluslararası tutuklama emri çıkardığını söyledi. Bolivya İçişleri Bakanı Murillo, "Interpol'e dün sabah 10.00'da Morales'e karşı uluslararası arama talebimizle ilgili verdiğim emir aktive edildi" dedi.

Murillo konuşmasında Morales'e seslenerek, "Seni bekliyoruz, gel korkma seninle ilgileneceğiz, sana koruma vereceğiz. Sana hiçbir şey olmayacak ama bu ülkede hesap verebilir olmalısın, bu bizim için önemli" ifadelerini kullanırken, Morales'in Bolivya halkına birçok açıklama borçlu olduğunu belirtti.

Evo Morales, darbe baskısıyla Bolivya'dan ayrılmasından önce, bazı şehirlerde protesto gösterilerinde ayaklanma ve terörizm başlatmakla suçlanıyor. Bolivya tarihinin ilk yerli lideri olan Morales, ülkede siyasi krize neden olan 20 Ekim'deki Devlet Başkanlığı seçimlerindeki usulsüzlükleri sonrasında 10 Kasım'da istifa etti. Önce Meksika'ya, sığınan devrik lider, şu anda Arjantin'de siyasi sığınmacı olarak bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.