Hava Durumu

Miniklerden '112' mesajı

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'nün düzenlediği 'Minik 112' temalı resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2017 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2017 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Miniklerden '112' mesajı

Acil Sağlık Hizmetleri Haftası kapsamında Hatice Salih İlkokulu'nda düzenlenen törende öğrenciler, acil yardım ve ambulanslara trafikte yol verilmesi konularında çizdikleri resimleri sergiledi. Törene, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, okul yönetimi ile 112 Acil çalışanlarının yanı sıra öğrenciler de katıldı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Bursa 112'nin en iyi acil sağlık hizmeti veren illerin başında geldiğini dile getirerek, "112 Acil Sağlık Hizmetleri olarak 67 acil sağlık istasyonumuz ve devasa bir sağlık gücü ile hizmet vermekteyiz. Bu hizmetin amacına uygun bir şekilde sürdürülebilmesi için 112 acil yardım hattımıza yapılan gereksiz çağrıların önüne geçebilmemiz gerekmektedir" dedi.

60 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM

2015 yılının sonunda başlayan Yaşama Yol Ver kampanyası ile okullarda bugüne kadar yaklaşık 60 bin öğrenciye acil sağlık hizmetleri konusunda bilgilendirme eğitimi verildiğini belirten Dr. Akan, "Yaklaşık 2 yıldır Bursa'da 160 okulu ziyaret ettik. Bu süreçte öğrencilere; 112 nedir, nasıl çalışır, arandığı zaman nasıl tam olarak adres tarifi verilmesi ve ambulans trafikteyken ne yapılması gerektiği gibi konularda eğitimler gerçekleştirdik. Acil Sağlık Hizmetleri'nin çalışma prensiplerini anlatıyoruz. Çünkü gençliğimizin teminatı olan çocuklarımızı bu konuda eğitebilirsek bütün toplumu eğitmiş olacağız" şeklinde konuştu.

FARKINDALIK OLUŞUYOR

Yürütülen eğitim ve farkındalık çalışmaları sayesinde asılsız çağrıların azalmaya başladığının altını çizen Dr. Akan, "2013 yılına kadar gelen sürece baktığımızda 112 acil yardım hattımıza günlük 11 bin civarında çağrı düşüyordu. Yapılan bu aramaların yüzde 90'ının asılsız çağrılardan oluştuğunu tespit ettik. Okullarda, halka açık yerlerde yaptığımız çeşitli farkındalık ve eğitim çalışmalarımız neticesinde bu sayıyı yarı yarıya indirerek yaklaşık 5 bin 500 çağrı seviyelerine düşürmüş bulunmaktayız. Asılsız çağrıları ne kadar azaltabilirsek gerçekten acil olan vakalara zamanında müdahale etme şansımız daha da artacaktır. Bu sebeple farkındalık çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz" diye konuştu. Törenin sonunda 112 Acil ve ambulans konularında düzenlenen 'Minik 112' temalı resim yarışmasında dereceye giren resimlerin sahiplerine, ödülleri Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan tarafından verilirken, minikler tarafından hep bir ağızdan 'Trafikte ambulansa yol ver' mesajı verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.